ГЪРМИ СТРАШЕН СКАНДАЛ: Земеделският министър неглижиран по темата за украинското зърно, не го питали за падането на забраната за внос

Акценти

ГЪРМИ СТРАШЕН СКАНДАЛ: Земеделският министър неглижиран по темата за украинското зърно, не го питали за падането на забраната за внос

56024
на 13.09.2023
ГЪРМИ СТРАШЕН СКАНДАЛ: Земеделският министър неглижиран по темата за украинското зърно, не го питали за падането на забраната за внос
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С мен не е обсъждано падането на забраната за внос на зърно от Украйна. Това каза земеделският министър Кирил Вътев пред бТВ за предложението.

препоръчано

На този етап предложението не е окончателно, защото тепърва предстои гласуване в Пленарната зала. Предложението е подкрепено от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

„Сегашната стопанска година е тежка и със, и без забрана. Имаше суша, наводнения, срив на пазара на зърно, а откакто започна войната в Украйна нищо не е същото“, каза още Вътев.

Той допълни, че не е виждал анализ как отпадането на тази забрана би повлияла на нашите земеделски производители.

„Те нямат шанс да бъдат конкурентни на украинските стоки“, каза министърът.

Той уточни, че няма никаква идея дали в решението има намесени външнополитически интереси.

„Солидарността с Украйна е налице и през България текат коридори на солидарност. България е съпричастна максимално и съдейства, но ние имаме собствено производство, имаме и наши производители, които трябва да защитим“, каза Вътев.

По-късно, от трибуната на НС, лидерът на БСП Корнелия Нинова се възмути от неглижирането на министъра и го обяви за страшен скандал.

"Министър-председателят на това правителство заяви, че никой не го е информирал какви ще ги решава Народното събрание. Министърът на земеделието на България помоли от ефира на една от националните телевизии Народното събрание да изслуша аргументите му за украинското зърно. Правя предложение отсега министърът на земеделието да бъде изслушан тук в парламента и да му чуем аргументите", заяви Нинова и допълни: "Очевидно характерът на сглобката е такъв - никой не изслушва другия. Не се вслушват в основните институции. Министърът трябва да подаде оставка при тези обстоятелства", коментира тя.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК