Гърция запорира сметки, имоти и фирми на Ева Кайли

Балкани

Гърция запорира сметки, имоти и фирми на Ева Кайли

14029
на 12.12.2022
Гърция запорира сметки, имоти и фирми на Ева Кайли
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Гръцките власти наложиха запор върху всички активи на заместник-председателката на Европейския парламент Ева Кайли.

препоръчано

Мярката, която се отнася и за нейните роднини, включва “банкови сметки, сейфове, дружества и други финансови активи”, заяви председателят на гръцката Агенция за борба с прането на пари Хараламбос Вурлиотис.

Установено е още, че преди месец в елитния квартал “Колонаки” на Атина е учредена компания за недвижими имоти от Ева Кайли и партньора ѝ на семейни начала - италианецът Франческо Джорджи.

Те двамата, бившият италиански евродепутат Пиер-Антонио Пандзери, смятан за мозък на корупционната схема, и неназован лобист са задържани от 9 декември в ареста в Брюксел и обвинени за участие в престъпна организация, пране на пари и корупция. Обвиненията са следствие от разследване на белгийската прокуратура за давани подкупи и подаръци от близкоизточна държава, за която се предполага, че е Катар, на служители на Европарламента, за да повлияят на взимани от тях решения.

От разследването до момента става ясно, че при обиска в дома на Ева Кайли в Брюксел са открити чанти с банкноти от 20 и 50 евро. От полицията все още не могат да уточнят точното количество намерени пари, тъй като част от тях са изпратени за анализ. Според различни съобщения в апартамента са открити най-малко 150 000 евро, освен това имало и множество подаръци, свързани с държавата, заподозряна за корумпирането ѝ.

По непотвърдена информация бащата на Кайли е задържан на излизане от елитен хотел в Брюксел с куфар, в който имало около 600 000 евро. Бащата в неделя бе освободен от ареста.

Ева Кайли обвини партньора си Франческо Джорджи за парите, намерени в апартамента ѝ. В първите си изявления пред разследващите тя казала, че е разбрала за сътрудничеството на партньора си с бившия му шеф - евродепутатът Пиер-Антонио Пандзери, и катарците, но отрекла по-нататъшно участие в делата на Джорджи. Съдебните власти, поради тежестта на престъпленията и събраните доказателства, отхвърлиха искането на защитата на Кайли тя да бъде пусната от ареста при ограничителни условия, дори и с проследяваща гривна. Ако се докаже провинението ѝ, Кайли е заплашена от присъда между 5 и 10 години затвор.

Очаква се в следващите дни освен бащата на евродепутатката да бъде призована да даде показания и сестра ѝ Мадалена, която се обявява за съветник по европейска политика и законодателство.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК