Гърция засилва охраната по границата с Турция

Балкани

Гърция засилва охраната по границата с Турция

6383
на 28.08.2020
Гърция засилва охраната по границата с Турция
Автор:   ПИК

Гърция увеличава охраната на сухопътната си граница с Турция. Атина очаква бежански натиск в резултат на напрегнатите дипломатически отношения с Анкара. 

препоръчано

Още 400 граничари се включват в охраната на сухопътната граница с Турция в област Еврос, съобщават гръцките медии, предава БНР. Подсилват се военните части в Орестиада и Александруполис.

Създадена е група за противодействие срещу трафикантите на нелегални мигранти, които за сега използват само поречието на река Марица.

Напрежението в Егейско море, където се намират турски и гръцки военни кораби, повишава нивото на готовност и на границата в Еврос. Гръцки власти очакват, че Анкара ще засили бежанския натиск през Еврос. Довършва се строителството на граничната стена, която ще попречи на евентуален бежански натиск, съобщават от Министерството по защита на гражданите.

В рамките на европейско гранично сътрудничество непосредствено в охрана на гръцката граница са включени обучени полицаи от няколко европейски страни, които действат в рамките на агенцията "Фронтекс". Прекратени са всички отпуски на военни служители за неопределено време.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това