Гърция обмисля задължителна ваксинация на медицинските работници

Европа

Гърция обмисля задължителна ваксинация на медицинските работници

3023
на 08.04.2021
Гърция обмисля задължителна ваксинация на медицинските работници
Автор:   ПИК

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обясни, че на този етап не иска да създава "източници на напрежение в болниците", но през септември въпросът ще трябва да бъде преразгледан от друга гледна точка, когато натискът върху здравната система няма да бъде толкова голям, пише скопският вестник „Денешен“.

препоръчано

Трябва да бъде абсолютно ясно, че не можете да бъдете здравен работник, да имате свещена мисия да се грижите за нашите съграждани, които са болни, а Вие самите не сте защитени и като не се предпазвате, сте в опасност, но и създавате риск от разпространение на вируса в здравните заведения. Така че да, мисля, че трябва да се открие дискусия (по този въпрос). Не искам тя да започва сега, но вярвам, че при спокойно време през есента трябва да преразгледаме този въпрос от самото начало, каза Мицотакис и в същото време апелира към възрастните граждани да бъдат ваксинирани възможно най-скоро.

Според гръцки медии 70 процента от лекарите са били ваксинирани, но 50 процента, т.е. всяка втора медицинска сестра, фелдшер и друг болничен персонал, са отказали да получат ваксината.

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО)
ново
Днес: 175
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това