Гърция открива първия лагер от затворен тип за бежанци на остров Самос

Балкани

Гърция открива първия лагер от затворен тип за бежанци на остров Самос

6288
на 18.09.2021
Гърция открива първия лагер от затворен тип за бежанци на остров Самос
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Гърция отговаря на критиките за нехуманните условия за живот в лагерите, като изгражда нови места за настаняване на островите, съобщават световните агенции, цитирани от БНР.

препоръчано

С добри условия за живот и под контрол на властите са мигрантите в новия закрит лагер на остров Самос. Хиляди са преминали през острова от началото на бежанската криза, но сега на Самос  са около 3 000 мигранти.

Лагерът е от затворен тип с контролиран вход и изход. Част от мигрантите са доволни от новите условия и от охраната, други наричат лагера "затвор". Властите поясняват, че контролът на движение не ограничава хората да напускат и влизат в лагера, но ще спазват условията за движение на място с много хора, като голяма част от мигрантите са майки с деца.

Жителите на остров Самос приемат новият лагер като предпоставка за ограничаване на престъпността на острова.

Лагери от този тип се изграждат също на островите Лесбос, Лерос и Кос.

Според министерството по миграция Гърция изпълнява ангажимент да предостави нормални условия за живот на мигрантите. Много коментари в медиите свързват изграждането на нови лагери с очаквана силна бежанска вълна от Афганистан.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК