Гърция подписва споразумения за туризъм, България също е в списъка с "тежки портфейли"

Европа

Гърция подписва споразумения за туризъм, България също е в списъка с "тежки портфейли"

24039
на 15.05.2020
Гърция подписва споразумения за туризъм, България също е в списъка с тежки портфейли
Автор:   ПИК

С междуправителствени споразумения Гърция ще се бори за намаляването на туристическите загуби от пандемиятна. Вече е постигната договореност с Израел за седмичен полет от началото на юли.

препоръчано

Атина в момента води преговори с Русия, Германия, Австрия, Кипър, Дания, Норвегия, Чехия и Австралия, където пандемията е овладяна ефективно.

Залага се и на споразумения с балкански страни, като България, Румъния и Северна Македония, тъй като туристите предпочитат Халкидики за почивка всяка година и могат да стигнат до туристическите курорти в Северна Гърция по шосе.

Условията на Атина са PCR-тест 72 часа преди пристигане в страната, както и завръщащият се турист да не влиза в карантина в страната си при връщане. Ако има държави, които изискват тест и когато туристът напусне Гърция, тогава Гърция ще го обсъжда със съответната държава.

Целта е да се постигнат споразумения със страни, които се считат за "тежки портфейли“ в туризма. Затова споразумения се обсъждат и с Германия и Австрия. Германските туристи оставиха почти 3 милиарда евро през миналия сезон в Гърция.

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това