Гърция със забрана за протести

ЧАС ПИК

Гърция със забрана за протести

10597
на 26.01.2021
Гърция със забрана за протести
Автор:   ПИК

Гръцката полиция забрани демонстрации и протести с участващи над 100 души. Опозицията изтълкува забраната като посегателство срещу правото за протестни демонстрации.

препоръчано

Забраната влезе в сила от тази сутрин до 1 февруари. От Главна дирекция на полицията се позовават на Закона за общественото здраве, като се съобщава за глоби от 3 хиляди евро за организатори и 300 евро на всеки, участвал в обществено събиране.

Медиите тълкуват наложената забрана с опасност от протести и в Гърция срещу строгите противоепидемични мерки, както в Нидерландия.

Забраната се отнася само за протести, но не и за търговските обекти като молове и магазини, където реално има струпване на десетки граждани, коментират гръцките медии.

От Комунистическата партия съобщават, че полицейската забрана е "погром" върху правата на работещите да протестират като несъгласие с политиката на консервативното правителство.

В социалните мрежи се организират ученици и студенти на мащабни протести тази седмица срещу проектозакон за промени във висшето образование. Предполага се, че именно тяхното поведение е причина за полицейските ограничения в рамките на седмицата.

 

 

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това