Гърция ускорява ваксинирането по островите, за да привлече туристи

Балкани

Гърция ускорява ваксинирането по островите, за да привлече туристи

2677
на 11.05.2021
Гърция ускорява ваксинирането по островите, за да привлече туристи
Автор:   ПИК

Гърция ускорява ваксинациите срещу Covid-19 на своите островни жители преди началото на туристическия сезон на 14 май, предава АФП, цитирайки премиера Кириакос Мицотакис.

препоръчано

"Ние даваме приоритет на нашите острови ... като откриваме ваксинацията на цялото им пълнолетно население по-рано от останалата част на Гърция", каза Мицотакис.

"Целта е да се ваксинират напълно постоянните (островни) жители до края на юни," каза той.

Гърция се опитва да привлече колкото се може повече туристи и да подпомогне туристическия сектор, който страда заради пандемията от коронавирус и ограниченията при пътуване.

За тази цел гръцкият министър на туризма обиколи ключови пазари като САЩ и Русия и в момента провежда преговори във Великобритания. Обединеното кралство засега е включило Гърция в жълтия списъка, което означава, че британците, които се връщат у дома от Гърция, са длъжни да престоят под карантина поне пет дни.

Туризмът допринася за почти една четвърт от БВП на Гърция и Атина иска да убеди туроператорите, че страната е безопасна за посещение.

Гърция беше една от първите страни от Европейския съюз, заедно с Испания, които подкрепиха идеята за сертификат за ваксинация, за да се даде възможност за възобновяване на масовите пътувания.

В частичен локдуаун от 7 ноември, Гърция все още регистрира над 2000 инфекции с Covid-19 ежедневно, най-вече в Атина, заедно с десетки смъртни случаи. Болниците остават под голямо напрежение.

Здравните служители вече са ваксинирали доброволно жители на 32 малки гръцки острова, а други 36 по-големи острова ще завършат процеса след три седмици, каза премиерът. Следват най-големите 19 острова, каза той.

Преди близо месец Гърция премахна седемдневна карантина за пътници от Европейския съюз, САЩ, Обединеното кралство, Израел, Сърбия, Обединените арабски емирства и други страни.

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 186
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това