ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Маруся Димитрова, Попово
Необходими продукти:
картофи
печена чушка
домати
яйце
пресни гъби или от консерва
кашкавал или топено сирене
колбас, наденичка или пушен бекон - по желание на домакинята
магданоз
Забележка: количествата на продуктите се определят от броя на гювечетата, които ще се приготвят по ваша преценка.
Начин на приготвяне:
Картофите се нарязват на кубчета и се разпределят в гювечетата. Слагат се чушката, гъбите, колбасът или беконът. Слага се мазнина, сол на вкус и малко водичка. След като се запекат, гювечетата се изваждат и се слагат доматите.
Отново се запичат и малко преди да са напълно готови, се изваждат и отгоре се слага по едно яйце и кашкавал или топено сирене.
Лесен и чудесен обяд или вечеря!
Добър апетит!