Вход
София
Времето в София 28 o C

Г-н Борисов, вие сте премиер на всички българи! Не подарявайте държавата на мафията – 6 900 000, които не са на улицата, и 1 200 000, които ви дадоха доверието си, също имат глас и права. Дори да не се казват Мангъров и Христо Иванов...

Г-н Борисов, вие сте премиер на всички българи! Не подарявайте държавата на мафията – 6 900 000, които не са на улицата, и 1 200 000, които ви дадоха доверието си, също имат глас и права. Дори да не се казват Мангъров и Христо Иванов...

на 15.07.2020
217084
0
Г-н Борисов, вие сте премиер на всички българи! Не подарявайте държавата на мафията – 6 900 000, които не са на улицата, и 1 200 000, които ви дадоха доверието си, също имат глас и права. Дори да не се казват Мангъров и Христо Иванов...

Г-н Борисов, обръщам се към вас като българска гражданка и част от многобройната група хора, които бяха обругани по време на т.нар. протести в София през последните дни заедно с екипа ни.

Ние сме журналисти и като такива бяхме на място в четвъртък и петък вечер, за да си вършим работата - да отразим случващото се в европейската ни столица и да покажем с картина на живо събитията от място.

За съжаление за нас вече е невъзможно да изпълняваме трудовите си задължения, тъй като няма кой да ни защити от агресорите, които започнаха да шестват тогава. Не само нашият екип, но и много от колегите от други медии станаха жертва на тази агресия, която от вербална, прерастна във физическа и бе потрошена колата на един от тв екипите.

Безопасността на всеки българин е единствената и основна по закон грижа на органите на реда. Изконното право на неприкосновеност на гражданите се прилага избирателно и днес отговорът защо това е така се дължи от вас.

Като премиер вие сте начело на изпълнителната власт и ви напомням, г-н Борисов, че вие в момента сте министър-председател на Република България.

От това, г-н премиер, следват редица отговорности.

Изпълнението им дължите не само на „приятеля си Христо Иванов“, на кохортата му от плажуващи, на организираните от беглеца от държавата Васил Божков т.нар. протестиращи, които са едни и същи в последните 3 години....

Дължите го не само на доц. Мангъров, Мая Манолова и 3 майки на деца с увреждания, както и на 7 журналисти от медиите на подсъдимия Прокопиев и „Свободна Европа“. Изобщо – не само на малобройната група, която ви критикува.

Дължите изпълнение на отговорностите си към всички български граждани.

А най-много – на тези над 1 милион българи, които са ви гласували доверие. Тяхното доверие като държавник нямате право да предавате.

Най-малко за сметка на интересите, предимно бизнес и политически, на под 1% от българския народ, колкото сборно са излизали да протестират през последните 3 години.

Г-н премиер, ваша е отговорността за безопасността и спазването на конституционните права на всички български граждани и ви моля да не забравяте това.

Нямаме ли право на безопасен труд ние, журналистите, и трябва ли да треперим, че пуснатите на улицата от Васил Божков провокатори ще ни набият, както направиха със Слави Ангелов, само защото вършим работата си и информираме за разследванията на властите срещу него? Или че показваме безобразията на лумпените, с които незаконно опитва да извърши пуч?

Нямат ли право полицаите и разследващите на безопасен труд, бранейки държавата от безобразията на уличните метежници и атаките на обвиняеми олигарси, каквато е работата им? Или трябва утре всички те, наред със следените от хората на Васил Божков прокурори, да треперят за децата си?

Нямат ли право на безопасен труд лекарите и медицинските служители, които излагате на риск заради мнението на един нестабилен емоционално човек като доц. Мангъров, срещу когото възропта цялата колегия? Опасните му тези застрашават живота и здравето на целия български народ, а вие ги превърнахте в държавна политика, разпускайки безпринципно и необосновано мерките на фона на разрастващата се пандемия и препоръките на световните власти.

Днес почина 33-годишен здрав български спортист, млад и силен българин, чийто живот бе в разцвета си и се зарази именно след падане на мерките.

Нямат ли право да безопасен и спокоен труд милионите българи, които са ви гласували доверие и са ви подкрепили с гласа си?

Защото ако не поемете отговорност и не върнете реда и законността в държавата сега, твърдо и ясно, излагате всички тях на опасен реваншизъм и мафиотска саморазправа. Само защото са изразили правото си на свободна политическа воля и са ви подкрепили. Превръщате ги в изкупителни жертви, чиито животи ще бъдат съсипани от силите на задкулисието и хаоса, взели надмощие по улиците на столицата над органите на реда с финансовата подкрепа  обвиняеми олигарси.

Не оставяйте държавата на тях и не обричайте на саморазправа животите на над 1 200 000 българи, които ви дадоха доверието си - заедно с електората на Обединени Патриоти. Не си играйте със съдбата на над 6 900 000 българи, които не са на улицата и имат право на безопасен живот в стабилна държава.

Поемете отговорност и заявете ясно – чий глас чувате и на кого се доверявате? На платените има-няма 10 000 протестиращи, управлявани като „тълпа“ от Васил Божков ли? На жадния ви за власт „приятел Христо Иванов“, предал идеологията и последователите си, съюзявайки се с БСП на площада?

Не забравяйте, че Васил Божков е обвиняем за подбудителство към няколко убийства. Питам ви директно – кой ще защити мен и колегите ми, когато му предадете властта? Един журналист вече пострада и доказателствата сочат също към групата на хазартния бос. Ще ни защитите ли или трябва още сега да напускаме страната, защото вие доброволно отстъпвате пред т.нар. глас на организираните от него улични метежници? Защото ние информирахме обществото за безобразията му, предавайки официалната информация на държавните институции по разследванията срещу него, вършейки работата си.

Ще защитите ли полицаите и прокурорите, които извършвайки служебния си дълг, разследваха и арестуваха него и хората му? Семействата и децата на много от тях вече са следени и са ясна негова мишена.

Ще защитите ли избирателите на ГЕРБ, щом с лека ръка предавате доверието им и ги оставяте на реваншистите, показали вече на какво са способни - и с побоя над Слави Ангелов, и с метежите по улиците, и с труповете на сметката на олигарсите...

Г-н Борисов, вие сте премиер. Вие сте начело на държавата, а държавата е по-силна от всеки мафиот. Дръжте се като такъв и върнете законноста в България. Не другата седмица, а сега!

Докато слушате гласовете на Мангъров, Христо Иванов и Мая Манолова, вече умират млади българи. Бог да прости Николай Щерев!

Това ли искате да направят те с България, която градихте 10 години заедно с милиони българи? Вижте: 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 16138
архив

Мъж на средна възраст си купува цигари. На кутията пише: „Тютюнопушенето води до импотентност.” Клиентът връща пакета и пита: „Абе, нямате ли от ония, дето убиват?” 

няма нови новини
Днес: 179
hot
най-четени новини в момента
сега
3577
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Десислава Танева обяви новите мерки за земеделските производители за справяне с кризата (ОБНОВЕНА)
x
Учени със стряскащо разкритие - ето кога ще настъпи всемирен потоп на Земята
x