Вход
София
Времето в София 0 o C

Г-н Борисов, не бъдете като лисицата, дето чакала на коча да му падне... фолксвагенът

Г-н Борисов, не бъдете като лисицата, дето чакала на коча да му падне... фолксвагенът

на 15.10.2019
140842
20
Г-н Борисов, не бъдете като лисицата, дето чакала на коча да му падне... фолксвагенът

Пълен икономически, военен и политически хаос се завихря около южната ни съседка, след като президентът Тръмп обяви официално налагането на санкции срещу икономиката и ключови политици на Турция!

В полунощ българско време Белия Дом излезе с официална позиция срещу турските действия през последните два дни. Президентът Доналд Тръмп обяви увеличение на митата срещу турската стомана с 50% и замразяване на всякакви търговски преговори с Турция. С това американският президент наказва нежеланието на Ердоган да реши споровете с кюрдите по мирен път, сериозните нарушения на човешките права, заплашвайки мира, сигурността и стабилността в Сирия.

Според Тръмп САЩ са успели под негово ръководство да унищожат на 100% Ислямска Държава и сега Турция трябва да даде приоритет на защитата на цивилните и особено уязвимите етнически и религиозни малцинства в североизточна Сирия като прицелването именно в тях е недопустимо. Според Тръмп офанзивата на Турция застрашава мира и сигурността в региона.

Действията на Тръмп се смятат за противоречиви, тъй като турската офанзива следва изтегляне на американските военнослужещи в региона по негова заповед. Според американски и европейски политици това е изчистило пътя на Ердоган към кюрдските въоръжени отряди и турският президент е наредил мигновенна атака срещу отколешните си врагове.

Вчера автори в Дойче Веле, Франкфуртер Алгемайне Цайтунг и TAZ за пореден път разкритикуваха немския коцнерн Фолксваген, който насред перфектната политическа и икономическа буря в Турция се готви да построи там втория си най-голям завод в света – в нарушение на европейските норми и споразумения, очевидно преследвайки краткосрочни ползи от държавни помощи и избягване на екологични регулации.

Днес сутринта неназован официален говорител на Фолксваген заяви пред Шпигел и Ханделсблат, че Фолксваген разглежда с тревога събитията в Сирия и спира поне временно преговорите за новия завод.

Към обяд премиерът на Долна Саксония Щефан Вайл, който по право е член на надзорния съвет на Фолксваген и държи златна акция, коментира, че „не може да си представи Фолксваген да направи тази инвестиция в Турция при тези обстоятелства“ и че неговото мнение „се споделя от няколко други членове на надзорния съвет“. Според Вайл въпросът ще се разгледа на събранието на надзорния съвет през ноември, като той се надява турският президент да разбере, че е тръгнал по много опасна пътека, която трябва да се промени спешно.

Агенция ПИК предупреди още през лятото на 2019 г., че вероятността да се осъществи именно този хаотичен сценарий нараства и премиерът Бойко Борисов трябва да се намеси решително. Нашият анализ показа, че ако Борисов намери начин да отпусне допълнителни 200 милиона евро държавна помощ за локация София, то ключови фактори в надзорния съвет на Фолксваген ще намерят нужните аргументи да наложат нашата държава като приоритетен кандидат за гигантския завод.

Също така предупредихме, че ако Борисов не предприеме тези ходове, неадекватното поведение на България в преговорите през пролетта на 2019 г. (видно и от медийни изяви на нашия премиер) ще създаде не само пропуснати ползи за страната ни, но и огромни проблеми за самия концерн Фолксваген и Германия в случай, че политическата и финансова ситуация в Турция се влоши рязко.

Именно това започва да се случва в момента.

Имайки предвид, че Министерски съвет вече втори месец не отговаря на журналистическия ни въпрос дали Борисов е изпратил подобрена оферта на немската корпорация, смеем да твърдим, че такава не е изпратена и България е останала с първоначалното си ниско и крайно недостатъчно предложение – на стойност между 3 и 5 пъти по-ниска от турската оферта.

ПРОМЯНА НА КУРСА: "Фолксваген" замрази завода в Турция след офанзивата в Сирия

ПРОМЯНА НА КУРСА: "Фолксваген" замрази завода в Турция след офанзивата в Сирия

Автомобилният концерн "Фолксваген" отлага решението за...

на 15.10.2019

Илюзията, хранена в Министерски съвет, че неблагоприятни развития в Турция ще означават автоматична победа за България, също очакваме скоро да бъде разбита. Ако Фолксваген разтури проекта в южната ни съседка, далеч по-голяма е вероятността той да отиде в някоя от Вишеградските държави или Румъния, които през лятото по наша информация са намерили хитри и изпитани вече способи сериозно да подобрят своите предложения.

Агенция ПИК призовава Бойко Борисов да не се вживява в ролята на лисицата от вица за коча, чакайки да падне...фолксвагенът. Ако България иска наистина да спечели тази инвестиция и да трансформира икономиката си изцяло в рамката на десетилетие, то Борисов трябва да направи сериозни отстъпки пред немския концерн, които ще се изплатят многократно още в краткосрочен план.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(20)
1
"Добре, че бугарите не правят децата си с ръцете си".
2
Сега е момента Бойко да покаже какъв Мъж е
3
Клепоухия Каун нали се удари в гърдите, когато бараше дисагите на швабския президент, че всичко е Ок с Фолксваген.. .......................................................................................................................................... Софиянци, какво може да очакваме от Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност комсомолска Гейша, с профил как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Вако-1 2 3 и цял легион от червени БСПдирастки олигарси, ограбели и грабят народа ни сега...Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка такава, ако не се кани със БСПдирастията да пак краде. Да не би и братя Галеви да са я снимали, как и навират вибратор с крак, и сега да я изнудват, не е ясно. Ясно е, че софиянци не са 80% дебили както ги изкара съветника на Румен Пъпката, и няма да сменят една читава учителка с една плямпаща повлекана. Работен кон за червена кокошка няма как да стане...
4
Стърлинг публикува позицията на българския премиер срещу расизма на стената си във туитър ..!
5
До К.К По какъв начин може да се направи на мъж твоя "любимец", след като е с празни джобове и не може да предложи на този етап . . . нищо на германците ! Друго би станало ако беше се въздържал от сделката с янките и не бе бързал да им "напълни гушите" с цялата сума за самолетите . . .
6
кауня Радев ..може и да е саботирал нещата ..нали знаеш как НИМЕДЛИНА прави разни внушения
7
СЕГА ЩЕ ИЗЧАКАТ 1-месец И ЩЕ ВИДЯТ КАК ЦЯЛАТА ТУРСКА ИКОНОМИКА ОТИВА КЪМ ФАЛИТ... А БОЙКО БОРИСОВ НЯМА ДА СЕ МОЛИ НА НИКОЙ...
8
Каквото и да прави Тиквун, кочови, европейски и анадолски макари ще ни бият по задните части! Това е международното положение!
9
БАЦЕ.....бъди мъж !!! НЕ ПРИЕМАЙ Фолксфатен в БГ !!! НЕБЛАГОДАРНИ шваби....отказвай им до последно....а когато им остане да избират м-у Сирия ..Палестина и БГ - тогава ги тръшни с ИПОН - искай им да доставят на Перник Голфове на половин цена ! никой повече от нас не уважава голфо...а тези шваби се бъзикат .
10
Турция, Измир, 27.09.2019 г. Андреас Тостман от Управителния съвет на "Фолксваген": "Смятаме, че в Турция ще можем да запазим нашето високо ниво - по отношение на качеството на продукцията. Равнището на заплатите в Турция е по-ниско, отколкото в другите източноевропейски страни, станали предмет на обсъждане във връзка с новия завод. В България, която дълго време се смяташе за алтернатива на Турция, заплатите също са ниски, само че там няма достатъчен брой квалифицирана работна ръка. Инвестираме 1 млрд. евро за строителство. От началото на 2022 г. трябва да бъдат произвеждани по 300 000 автомобила. Ще са необходими над 4000 квалифицирани работници и специалисти. България не разполага с такива хора. Днес в тази страна, член на ЕС са останали 2,3 млн. пенсионери, 700 000 неграмотни цигани и 1,1 млн. полуграмотни турци, останалите са инвалиди, затворници, откачени професори с памперси и политици. Начело на тази корумпирана държава стои един корумпиран премиер с тъмно минало, което възпира не само нашата компания.”
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
За последните десет години Топ 10 на най-големите инвеститори в Турция изглежда по този начин: САЩ – 337 млрд долара Хонконг – 150 млрд долара Китай – 116 млрд долара Япония – 114 млрд долара Германия – 112 млрд долара Франция – 58 млрд долара Русия – 56 млрд долара Канада – 53 млрд долара Нидерландия – 42 млрд долара Сингапур – 41 млрд долара Следват Великобритания, Южна Корея, Италия и пр. Само през 2018 г. преките инвестиции в Турция са над 14 млрд долара, като голяма част от тях са от европейски страни. За периода 2008 – 2018 г. страни от Европа са инвестирали 210 млрд долара в Турция. 35% от тях са във финансовия и промишления сектор – предимно в енергетиката. 24 на сто са в строителство, търговия и IT-сектора. У нас заради Главанакпитека никой не иска да инвестира. А Heдялко го хвали по 16-27 пъти на ден. Що така бе тъпанар ?
13
ВОДЯТ СЕ ПРЕГОВОРИ С ДОСТАВЧИК НА ЕДРО ОТ БАКЯ....АРАБИТЕ В ПАНИКА!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Тук ли пишат най тъпите,Не разбрахте ли че ако не е Ердоган какво ще става с Европа и Балканите.Сега ще ше да има 5,6 милиона емигранти из Европа.
16
ДА СИ Е-Б-АТ МАЙКАТА
17
Да, най-вече тези в ГЕРБ - те са най-много!
18
...Петърчо,Петърчо,време е да си смениш дилъра.
19
не виждате ли че мята десният крак и му е изкривена лявата половина на лицето което значи че е получил микро инсулт и нито знае какво говори нито какво върши ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В ПОХОДКАТА МУ БОГ ДА НИ ПАЗИ ОТ НЕГО
20
Бат Бойко е БОГ , не го ли разбрахте ? Хич не му пука за някакъв си WV , той вече се е договорил с арабите да правим завод и сервиз на едногърби камили у нас. Колкото до 2-гърбите камили , били с по-сложна механика и търсим специализиран персонал , който да ги ремонтира ! Пък и пътищата са ни удобни за тези животни .......
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 2795
архив

Вали проливен дъжд... На улицата стои дежурен полицай с чадър, до него притичва едно циганче и се скрива под чадъра.
Полицаят за да го изгони му намекнал:
- Абе може ли на едно място да стоят един орел и едно говно?
Циганчето му отвърнало:
- Добре, аз тогава отлитам...

няма нови новини
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
сега
2625
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
ТИХИ УБИЙЦИ: Мухъл и плесени ни дебнат от храните
x