Г-н Борисов, не унижавайте депутатите си! Извадете ги от парламента! Не ги превръщайте в масовка на неокомунизма! Нека мутрите останат "вътре"

КОМЕНТАРИ

Г-н Борисов, не унижавайте депутатите си! Извадете ги от парламента! Не ги превръщайте в масовка на неокомунизма! Нека мутрите останат "вътре"

179631
на 15.04.2021
Г-н Борисов, не унижавайте депутатите си! Извадете ги от парламента! Не ги превръщайте в масовка на неокомунизма! Нека мутрите останат вътре

Г-н Борисов, изведете депутатите си от парламента! Не ги подлагайте повече на това унижение! Не ги превръщайте в масовка на неокомунистически цирк!

препоръчано

Не предлагайте правителство! Не легитимирайте с присъствието си простащината и реваншизма!

Убеден съм, че днес близо 900 000, гласували за вас, и техните семейства се почувстваха предадени. Не съдействайте на подмяната, не се дръжте пораженчески, като победен. Вие спечелихте за пореден път парламентарните избори със солидно мнозинство.

Цвета Караянчева примирено сяда до Дончева и Атанасов като зам.-шеф на парламента…

Потресаващо, наистина.

Дончева, адвокатката на Мултигруп и Илия Павлов.

Атанасов, прокурорът на Тодор Живков от Възродителния процес, подслушвачът на Иван Костов.

И Караянчева е окей в тази компания, чувства се комфортно? Приема ги за „колеги“?

Защо, бе, заради суетата да ползва НСО и заради заплатата ли? Заслужава ли си, наистина?

Приема и за нормално да бъде подчинена на една своя бивша служителка – логопедичен феномен, който от сянката на посредствеността си се претвори в парламентарен председател по жестока ирония на съдбата?

А Мая Манолова, авторката на аферата „Костинброд“ – говорител на държавността? Свежда до обществото решенията на новия Председателски съвет? С 4 процента и половина? Сестра Галева, предложила Пеевски за шеф на ДАНС? Вярно ли? „Новото“, „морално“ лице на новата власт?

А Тошко, широко известен вече като "Африкански", човекът, който иска да реже журналистите на части - стожер на "промяната", реди бъдещето на отечеството, ще демонтира "системата", чийто системен продукт е неговият шеф?

Защо допускате, г-н Борисов, вашите депутати да се превръщат в параван?

Защо хората ви гласуват с „въздържал се“? От какво се „въздържат“, страх ги е да изразят позиция ли? Като ще се въздържат, да си стоят вкъщи. Не за това ги избрахме.

Време е за мъжество. Дотук с мекушавостта и „европейщината“. Виждате докъде я докарахте – да спечелите вота, но да не можете да управлявате. С терористи преговори не се водят, а тези типове са точно такива. Време е да постъпите принципно. 

Принципно беше, да речем, да изпълните предизборното си обещание и да се кандидатирате за министър-председател. Спомнете си все пак, че хората гласуваха за ГЕРБ заради вас, г-н Борисов. Не заради Дани Митов.

Дани Митов е много готин, много интелигентен, много възпитан, много "про НАТО", сигурно и добър по душа. Но той и Станишев беше интелигентен, възпитан. И натовец беше. Смятате ли, че това е достатъчно, особено в днешните размирни времена?

Ясно, че е компромисен вариант и е номиниран, защото кабинетът няма да "мине".

Но пък като е ясно, нужно ли е изобщо да предлагате кабинет? Изпадаме в софистика.

Една армия не може да бъде зарязана на фронта от командира си. А в момента така изглежда. Народното събрание е обърнато на фронт от отечественофронтовците. Къде е председателят на ГЕРБ - ни депутат, ни премиер...Наблюдава по телевизора как мачкат хората му. 

Вашите депутати са оставени сами, без ясен водач, без сърцати оратори, без ясна кауза. Тази война няма да бъде спечелена със съзерцание, пестейки мунициите за "по-подходящи моменти".

Словото също може да бъде куршум. Аргументираните и талантливо произнесени думи убиват. Истината е най-силното оръжие. Не видях, уви, днес добрите „стрелци“ сред вас. Последният май беше Георги Марков…

Невъзпитано, нахално, с риск да досадя и без да е моя работа, ще повторя – махайте хората си навън. Нека мутрите останат „вътре“. Интелигентните, демократично мислещите нямат място в тази порнография. Оставете диктатурата на малцинството да се развихри, да безпределничи по якобински, да лови вещици, оставете Мая и Христо Иванов да се борят за ролята на Вишински.

Вярвам, че народът съвсем скоро ще се уплаши, ще отрезвее и ще направи разликата. Иначе ставате съучастници в прокремълски държавен преврат, извършен по криминален път, финансиран с криминални пари с крайна цел да наложи авторитарна президентска република. 

Два отделни свята обитаваме пак и пак единият е излишен. Животът не предлага опция да се „въздържиш“.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това