Г-н Гешев, докога ще мълчите за закононарушителя Кирил Петков?

ЧАС ПИК

Г-н Гешев, докога ще мълчите за закононарушителя Кирил Петков?

61337
на 12.10.2021
Г-н Гешев, докога ще мълчите за закононарушителя Кирил Петков?

Аферата "Кирил Петков" е тест дали България все още е правова държава.

препоръчано

Имаме класически казус - Петков подписва декларация с невярно съдържание на 10 май 2021 г., че е САМО български гражданин.

Излъгал е и това си личи от писмо на служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов, който признава, че на 14 септември 2021 г. Петков е ДВОЕН гражданин - на България и Канада.

Тоест, 4 месеца един канадец е бил български министър и е имал достъп до държавните тайни на България.

"Подписване на документ с невярно съдържание" е углавно престъпление по чл. 313 от Наказателния кодекс, който предвижда до 3 години ефективно лишаване на свобода.

И двата документа днес бяха публикувани не от друг, а от Конституционния съд.

Какво чака г-н Гешев, мухите ли лапа? Прокуратурата е длъжна веднага да се самосезира и да образува производство. Не бива да се чака до след изборите, когато Петков вече ще има депутатски имунитет и тепърва ще трябва да се чака процедура по отнемането му.

Ясно, че прокуратурата е смълчана, уплашена, натикана в ъгъла от великите "протести". Ясно, че няма да посмее да скочи на любимеца на президента.

Ще скочи, само ако Радев изгуби изборите, не по-рано.

Ерго, изводът е, че България не е правова държава, в нея нормите не важат, за кокошка няма прошка, за милиони няма закони...

Сподели:
Бомба x
Домашни средства срещу косопад Домашни средства срещу косопад
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов остро: Защо Радев ваксинира хората с флакони с изтекъл срок, а продаде читавите? От 2 години е безхаберен, а сега си прави пиар с коронавируса, за да влиза безплатно в телевизиите - незабавно да уволни Кацаров (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов остро: Защо Радев ваксинира хората с флакони с изтекъл срок, а продаде читавите? От 2 години е безхаберен, а сега си прави пиар с коронавируса, за да влиза безплатно в телевизиите - незабавно да уволни Кацаров (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това