Вход
София
Времето в София 25 o C

Г-н премиер, заплатите скачат с 10%, а пенсиите кога?

Г-н премиер, заплатите скачат с 10%, а пенсиите кога?

на 29.11.2018
64297
37
Г-н премиер, заплатите скачат с 10%, а пенсиите кога?
Автор: "Ретро"
29.11.2018
37
64297

Чествахме 29 години от 10 ноември. И каква е равносметката за нас. За тези години аз не можах да си върна национализираната мелница, собственост на единия ми дядо, а я получиха като подарък връзкари седесари. Не можах да взема поне компенсаторни бонове за фабриката за грамофонни плочи, национализирана на другия ми дядо, както и гараж, получен подарък от съда на бесепар. За всичките тези години шепа хора, които не са имали нищо в миналото, заграбиха земи, купиха заводи на безценица и станаха милионери и милиардери. Най-лошото е, че никой от всичките минали правителства не попита откъде са милионите на тези хора, а просто всеки, който можеше, добавяше нещо към своята сметка.

И сега гледаме бюджета за 2019 г. Той бил изключително добър и щедър към всички. Аз питам обаче защо пенсиите на изключително бедните български пенсионери най-сетне не се осъвременят към 2018 г., а ще се увеличат с мижавите 5,7%, и то чак от средата на 2019 г. При всичките увеличения, които тресат народа като ток, парно (2 пъти), вода, газ, бензин, данъци за коли, всички цени на храните, това увеличение ще бъде изядено още на 1 януари 2019 г.

Защо на администрацията заплатите ще се вдигнат с 10% от 1 януари 2019 г., а не и пенсиите. Администратори си раздават бонуси от 600 000 лв. за едно тримесечие, а какво ще бъде накрая на годината, не ми се мисли. Увеличението на пенсиите с 3,8% за 2018 г. вече отдавна е изядено от всички по-високи сметки. А какво ще правим, когато дойдат сметките за драстично увеличеното парно?

Имам чувството, че непрекъснато се пускат слухове за увеличение на едно или друго, както сега за данъците за старите коли, за да се види дали този народ ще реагира, или ще го приеме.

Как ще живеем, г-н премиер? Какво мислите? Идват избори, а пенсионерите са гласоподаватели и слушат кой какво им обещава и колко го изпълнява после. Не искам да слушам всеки ден бодряшки изказвания на управляващите колко сме добре с бюджетния дефицит или БВП, а искам да живея нормално, като европеец в Европейския съюз. Напълнете празните джобове на българите, за да разберем, че управлявате добре. Иначе идват БСП с големите обещания.

 

Инж. Александрова, София

Сподели:
Напиши коментар »
(37)
1
Стига с тези пенсий.За какво са ви,за да ги хвърляте от терасите?
2
Само да уточня че тези които взимат по 150-200 лв няма какво да изхвърлят праз терасите и е грехота да живеят в такава мизерия при положение че в Б-ия има хора които получават по 12000 на месец. За 240те депутати да не говорим
3
Кефлия съм, че на верните управленски джендъри/ хем пенсионери, хем служители/ особено в МО и МВР ще им дигнат възнаграждението с 10+5.7%. Не се казва,че увеличението е само на бюджетните служители.Останалите ряпа да ядат....
4
-Как ще живеем, г-н премиер ! - пита пенсионера... -Никак. - отговаря премиера.
5
Господин премиер само вие можете да махнете пенсионерите в МО и Военният музей в София’ Там има жени по на 63—66 години и заемат място на млади хора’Вярваме във Вашето разпореждане’
6
Така ще бъде докато продължавате да го наричате ГОСПОДИН ПРЕМИЕР а не го наречете с истинското име което заслужава и не му теглите ШУТА !!!
7
След като паднаха цените на газта и бензина, защо цената на парното не пада?
8
Нв говорете глуписти госпожо! Вие не знаете ли, че измамниците разполагат с голяма и точна разузнавателна мрежа и данни за всеки един. Те не нслучкват случайни пенсионери, а такива от малкото които имат якакви наследствени или други големи приходи, разбира се не от пенсии и ги изнудват и понеже нашите пенсионери са чисти и неопетнени хора и вярващи се хващат на въдиците или за да спасят близък или да помогнат на полицията. Така, че коеегирайте се това не са спестени пари от пенсии и дори и от мнаксималната пенсдия нбе можеш дасъбереш такива пари. Бъдете реалисти, а нбе заблудени хора в защита на властра!
9
Ами то Лилито Павлова и В.Горанов няма да са сами я, да говорят, че не е нужно на пенсионерите да се дават пари,, защото те и така ще умрат след две три години и ще са пари хвърлени на вятъра. А, какво ще кажете в прекрасна държава живеем, че и подражавате г-жо Стоева, не Ви ли е срам!!!?
11
С риск да се повторя. Съгласна съм пенсионерите да стачкуват. Моля ви, не бъркайте г-н Премиера с БКП/БСП. Не бъркайте МС със сградата на ул Позитано 20, където е мястото за протестите. Аз съм за достойни старини, но да имаш деменция кой открадна пенсионният фонд и никой от вас да не попита милионерите от БКП/БСП в чий джобове, сметки и фирми потънаха парите от пенсионният фод, защо Румем Генчев мълчи как изкуствено фалираха 16 банки, кои са виновните за 3-те фалита на България, е това е наглост. Отидете на ул. Позитано 20, при тях са вашите пари. От тях ги търсете! Когато трябваше да им потърсите сметка, вие си мълчахте. Мълчахте по времето на тройната коалиция. Мълчахте по времето на Орешарски. Какво се получи, колко години мълчахте? "Ни дъма, ни вопъл, ни стон...". Какво искате сега от г-н Премиера? Така ли ви посъветва К. Нинова и вие послушковци, като първите дебили обърнахте сградите. Помнете се и си спомнете Лукановата зима. Това ли искате отново за децата и внуците ни? Нинова ви обещава и ще си останете с обещанията. И как не, та тя не носи отговорност държавната хазна. Лесно се обещават пари, за които нямаш никакви заслуги. Няма как да се изтрие 70-годишен комунизъм и с магическа пръчка всичко е лесно. Трите фалита са именно поради подобно държавно стопанисване. Че бай Тошо даде ли ви обяснение за златния държавен резерв, който подари през 1960 г. на бившата СССР? Даде ли ви обяснение за Чернобил? Ако вашето БКП/БСП утре отново фалира държавата, за което се готвят благодарение на вас, от кого ще искате високи пенсии? Моля ви, спрете да изхвърляйте парите си през балконите? Оставете тази държава да си отдъхне от комунистите! Ако не бяхте гласували толкова години за тях, днес на тяхно място щяха да бъдат умни и интелигентни млади хора. Комунистите изгониха младите хора в чужбина. Не обвинявайте други за собствените си грешки. Стига да повярвате, за власт Корнелия Нинова е готова да обещае, че ще ви върне и младостта. Истината е, че младост не се връща, но не искаме и комунизмът в Б-я да се върне!!!
12
Пропуснах към "10". Преди да говорите за КТБ, проучете по времето на кое правителство бе изкуствено фалирало така, както 1990 г.бяха фалирано 16 банки. За Радев, дори не мога да намеря думи с които по-тактично да се изкажа, че тази като тази личност никога Б-я не е имала президент. Той не работи за държавата, а против нея. Мисълта му не работи. Речите му са без смисъл. Някакви написани слова, не значещи нищо. Един злобен и алчен човек, чиято злоба е изписана на лицето му. Дори не го и крие. Човек, който призовава за размирици в държавата. Това успя да изкара на светло. Президент, от когото нищо не зависи. Само изпълнява нареждания. Това не е моят президент! Категорично няма да гледам и новогодишното му слово, което ще изрецитира бавно, с пъшкане, с почивки между думите, защото не е лесно да се запомни всичко, но придавайки си важност. На България и трябва истински Президент, като Плевнелиев. Моля, за вашето мнение. Това е истината, а тя винаги боли. От кога думата "истина" е мръсна дума?
13
Цветанова, твоите писания са абсолютна манипулация.
14
Мая Общата що спи, вместо да оправя престъпниците, да си дотърти дъртата вресклива курабия на стоп, пенсионерте. Много станахме маймуните на клона, дето ще правим партии, за да водим дебелите към блатото ми.
15
Пенсионерите да искат по-високи пенсии от приватизаторката и милионерка Курнелия Сланинова. Да им даде от откраднатите пари на Техноимпекс
16
че пенсиите са мизерни-спор няма,ама не мога да разбера откъде ги вземат тия пари дето ги хвърлят в несвяст от балконите!?
17
Да бяхте работили повече, да си бяхте стояли на село и да копате и гледате животни, днес щяхте да сте богати хора. Да бяхте измели комунягите още 1969 година или по-рано, тогава щяхте да сте като австрийските пенсионери или в краен случай като гърците, ама вие не-ставахте комуняги, борихте се за панелка по градовете, сега ревете. Освен, че ревете и гласувате за същите комуняги - те са във всички партии от СДС до ГЕРБ и от ДПС до НФСБ. Получихте си заслуженото, защото сте прости и мързеливи.
18
сега видях, че повтарям вече коментирани неща още в началото! Ама като чукча е повече писател отколкото читател-така е!
19
А ти къде беше през това време бе дрисльо ???
20
Преизчисляването на пенсиите е задължително От Нинова не искам и една стотинка от заплатата и Нейните приказки за грижи към пенсионерите са празни надежди На тази държава съм дал повече от 48 г трудов стаж преживял съм конгресите на БКП както и тези наБСП новото име на старата партия Фалитите на икономиката на ТЖ държава са известни Пенсиите бяха ограбени още в началото на социализма влизайки в държавния бюджет и така е и до сега и така ще продължи Пенсионерите имаме лимит на живот .Всички ще остареете и на стари години е нерадостно да нямаш пари за лекарства и битови нужди.Все още не чакам от децата си да ме подпомагат Кравата не може да сучи от телето Трудихме се много .Ето вече заплатите се вдигат постепенно Няма да гласувам никога за БСП Радев е случайно избрания президент Той може да е президент на статистическа организация Нищо не може да осъществи Чувам че готвел разправа по комунистически от 44 г. с всички противоречащи на неговата мисия като президент .В България няма да има презиздентска републиканска система На хора от неговия тип е противопоказно Диктатура преживяхме и няма да я допуснем Очаквам че премиерът чрез парламента ще осъществи преизчисленията на пенсиите със закон за следващия бюджет .Това е точно в навечерието на последната година от мандата на правителството и ГЕРБ.
21
losh Vi beshe umnia Kostov.Nasaskaxa Vi protiv nego s razrabotki ot DS.Toi Vi kaza,ce ako mu dademe oshte edin mandat- shte napravi minimalnata pensia 500 leba.Mnogo barzo zabravixte ,ce Kostov Vi davashe 13 zaplata i koledna i velikdenska suma ,no na vsicki pensioneri.Obvinixte go za vsicki zlodeania na BKP.Pada Vi se -mizeruvaite.Bog Vi nakaza.Za nespravedlivostta.I oshte shte ima.Sled kato velicaete edna prosta MUTRA.Edin troianski kon na BKP.
22
Господи, моля Те от все сърце, прибери Бойцко Борисов и шайката му при Джон Маккейн!
23
Лулчев който гроб пожелава някому сам пада в него Сигурно е Христос е казал който нож вади от нож умира Покай се щото няма да ти се размине
24
Пенсиите са ниски, защото формулата за изчисляването им е ДИСКРИМИНАЦИОННА! Тези, който днес са пенсионери имат около 20 години стаж преди 1997 г, а от тях за определяне на коефициента се вземат само три или 36 месеца, макар и най-добри. След 1997 г се взема осигурителният доход за 20 години или това са 240 месеца. След това не се прави средно аритметично между коефициента преди 1997 г и този след това, а се събират коефициентите за всяка година. Така осигурителният доход /и коефициента/ преди 1997 г има много малка тежест при определяне на окончателният коефициент. Или тогава, когато си бил в апогея на силите си и си работил на по-високи заплати нямат тежест при определяне на пенсията. Тогава когато вече си бил на 50 и никой не те иска на работа и си съгласен да работиш и на минимална заплата, за да има какво да ядеш, този осигурителен доход ти определя пенсията. Освен това в средния осигурителен доход за страната, който никой не знае дали е вярно определен и може да си играят с него както си искат, е много важен защото на негова база се определя и личният коефициент. С най-високи осигуровки са банковите служители и приватизаторите, които ограбиха всички ни. ТРЯБВА ДА ИМА НОВ МЕТОД ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПЕНСИИТЕ, КОЙТО ДА Е ДОСТАТЪЧНО СПРАВЕДЛИВ!
25
БГ има 110 млрд БВП и 7-8 богопомазани фамилии които прибират повече от 10 млрд доход на година. Ние страдане от погрешно и несправедливо разпределение на националното богатство и БВП. 70% от националните богатства се притежават и контролират от тези 7-8 фамилии, останалите живеят в мизерия, на практика няма средна класа. Имаме едно микро-малцинство свръх богаташи, политическа класа и администрация защитаваща интересите на свръх богатите и огромна маса полуроби, феодализирани жители изхранващи и обогатяващи, първите. Недоволните емигрират което обрича народа и нацията на смърт. Виновните стават все по богати и така ще е докато може ...
26
отговор на коментар
Защо ще го гледа една озлобена стрина от София. СТРИНО,ТА РАДЕВ ИМА 3 ВИСШИ АКАДЕМИЧНИ ВОЕННИ ОБРАЗОВАНИЯ ЗА ВЪРШЕНИ С ОТЛИЧЕН И НАГРАДИ.КАТО ЕДНОТО Е БЪЛГАРСКО А ДРУГИТЕ 2 НА ЕЛИТНИ ВВ АКАДЕМЙИ НА САЩ.ЗНАЕ ПИСМЕНО И ГОВОРИМО 3 ЧУЖДИ ЕЗИКА,НЕМСКИ, АНГЛИЙСКИ И РУСКИ.И ПРОСЛУЖИЛ 30 ГОД. КАТО ЛЕТЕЦ ИЗТРЕБИТЕЛ, ЕДНА ОТ НАЙ-ОПАСНИТЕ ПРОФЕСИИ В СВЕТА,В БВВС.И ПЕСИОНИРАН НА 50ГОД.НА ТОЛКОЗ ПЕНСИОНИРАТ ПИЛОТИТЕ.тА ЗА СВЕДЕНИЕ НА ТАКВИЗ КАТО ВАС ТОЙ КАТО МЪЖ И ИНТЕЛЕКТ Е ОТ СУПЕРКЛАСА.
27
Не викай,бе Иванов!Егани и интелекта,ега ти и суперлигата,като си е изоставил и децата и жената!Ега ти и честта и достойнството!
28
Иванов,защо викаш?По-спокойно.Ние не сме военна диктатура,за да ни размахваш военното образование.Може да има три школи,но защо премълчаваш ,че си е оставил жената и децата,заради любовницата.Как да чакаме за народа да мисли,като си е оставил децата?
29
Не по-малко от 3 000 000 изрода, днес "пенсионери". 1 200 000 комуняги от БКП, 1 700 000 доносници на ДС, 500 000 военни "старшини", "волнонаемни" и "офицери" от БНА, 120 000 милиционери, 100 000 доносници на ВКР, 200 000 милиционери от ДОТ - доброволни отряди на трудЯщите се и всичкия този лош, изключително сбъркан човешки "матрял" от мерзавци иска пенсии, защото е мислел, че ще хване дядо Господ за шлифера като се постави в полза на една престъпна клика, водена от Тошко - цигането от село Правец. Гнусни панелни плъхове, всички ли искате да живеете?
30
Заплати скачат с 10 процента пенсий с пет процента а разходите с 25 процента.Забогатяваме
31
Пенсиите ще скочат в гробищата. В прекия и в преносния смисъл.
32
сега кода грешен ли е
33
При соца колкото един автомобил е по стар толкова данъка беше по малак. Имаше овехтяване като при жилищата.
34
Poradi greshnia nachin na opredeliane na pensiite za trudov staj I vuzrast I poradi okradenite I ne vuzstanoveni pensionni fondove,PREDLAGAM: Pensiite za trudov staj I vuzrast da budat EDNAKVI I ravni na srednata rabotna zaplata.
35
отговор на коментар
Цветанова, гледам един пост не ти стигна, че два си надраскала.Да има повече тъпотии. И си мислиш, че твоите заблуди са самата истина.Такива кухи лейки като теб никога няма да прогледнат. Недей да се напъваш да доказваш, че ГЕРБ са по-добри от БСП. Еднакво крадливи са, защото генът и коренът им един и същ.Все боклуци за изхвърляне в камионите на смето-почистващите фирми.
36
И ние бяхме като вас, и вие ще дойдете при нас, дано с 200-300 лв- при каквато искате инфлация да си платите греховете към вашите родители, баби и дядовци
37
Пенсиите щяха да са поносими , ако не бяха "редуцирани " от др. Костов и Нинова !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 9732
архив

Мъдрият Центурион съветва: когато се прибираш вечер от як запой с приятели, погледни на горе към небето. Aко видиш, че слънцето е вече отдавна изгряло, то да знаеш брато... мнооого си закъснял с прибирането!

няма нови новини
Днес: 247
hot
най-четени новини в момента
сега
2481
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов се среща са актива на ГЕРБ в Североизточна България - НА ЖИВО
x
Каква е твоята любовна орис според зодията
x