Г-7 се разтревожи от изкуствения интелект

Азия

Г-7 се разтревожи от изкуствения интелект

7615
на 21.05.2023
Г-7 се разтревожи от изкуствения интелект
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Изкуственият интелект и перспективите пред него разтревожиха лидерите на страните от Г-7.

препоръчано

Те заявиха днес, че ще създадат работна група по въпросите на изкуствения интелект, в рамките на която да бъдат водени дискусии за отговорната му употреба и за свързаните с него рискове, сред които е и дезинформацията, предаде Франс прес, цитирани от БГНЕС.

"Ще натоварим ресорните министри да инициират процеса посредством създаването на работна група, която ще си взаимодейства с международни организации и в рамките на която ще бъдат водени дискусии за генеративния изкуствен интелект", се казва в обща декларация на лидерите на Г-7, които тази година се срещат в японския град Хирошима.

Дискусиите в работната група ще са върху управлението, защитата на правата на интелектуална собственост и отговорната употреба на новите технологии, а също и върху начините за борба с манипулирането на информации.

"Признаваме важността на процедурите, които фаворизират прозрачността, откритостта, равнопоставените процеси, безпристрастността, защитата на личния живот и включването, като целим насърчаването на отговорна употреба на изкуствения интелект", подчертават лидерите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК