Вход
София
Времето в София -7 o C

Дайте от бюджетния излишък за млади семейства

Дайте от бюджетния излишък за млади семейства

на 08.11.2019
86751
13
Дайте от бюджетния излишък за млади семейства
Автор: "Ретро"
08.11.2019
13
86751

Концептуално нито едно дете не трябва да бъде раждано заради икономически стимул. Това казал финансовият ни министър за замразените детски надбавки в следващия държавен бюджет.

И това в държава, чието население главоломно намалява, дотолкова, че съществуването ѝ е поставено на карта след някакви си двадесетина години.

Да се чудиш на политиците кога са искрени. Когато с тревога говорят за нещо, което не правят, когато могат да го направят или когато се правят, че такова нещо няма. Затова и младите хич не  ги е еня за случващото се в страната. Стягат се за терминалите и планират бъдещето си далеч от тук. И са прави, за съжаление – какво да ги задържа.

Срутващите се образование и здравеопазване, социална антиполитика, доходи, пораждащи феномена работещи бедни. Корупция, смразяваща бюрокрация, един документ да извадиш, пред няколко гишета трябва да висиш. В същото време се отчитат милиардни бюджетни излишъци, които никой не може да каже къде отиват. За стимулиране на раждаемостта обаче няма.

Елена Тенева, Варна

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21136
архив

- Какво прави Ивет Лалова, когато изпусне автобуса?- Чака го на другата спирка.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x