Дайте от бюджетния излишък за млади семейства

Лична драма

Дайте от бюджетния излишък за млади семейства

66629
на 08.11.2019
Дайте от бюджетния излишък за млади семейства
Автор:   "Ретро"

Концептуално нито едно дете не трябва да бъде раждано заради икономически стимул. Това казал финансовият ни министър за замразените детски надбавки в следващия държавен бюджет.

И това в държава, чието население главоломно намалява, дотолкова, че съществуването ѝ е поставено на карта след някакви си двадесетина години.

Да се чудиш на политиците кога са искрени. Когато с тревога говорят за нещо, което не правят, когато могат да го направят или когато се правят, че такова нещо няма. Затова и младите хич не  ги е еня за случващото се в страната. Стягат се за терминалите и планират бъдещето си далеч от тук. И са прави, за съжаление – какво да ги задържа.

Срутващите се образование и здравеопазване, социална антиполитика, доходи, пораждащи феномена работещи бедни. Корупция, смразяваща бюрокрация, един документ да извадиш, пред няколко гишета трябва да висиш. В същото време се отчитат милиардни бюджетни излишъци, които никой не може да каже къде отиват. За стимулиране на раждаемостта обаче няма.

Елена Тенева, Варна

препоръчано
Сподели:
Бомба x
7 неща, от които мъжът до вас се нуждае, за да имате щастлива връзка 7 неща, от които мъжът до вас се нуждае, за да имате щастлива връзка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 109
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това