Даниела Дариткова отсече: Безпринципни коалиции не правим, имаме решение да не влизаме в такава с БСП

Епицентър

Даниела Дариткова отсече: Безпринципни коалиции не правим, имаме решение да не влизаме в такава с БСП

28846
на 13.01.2021
Даниела Дариткова отсече: Безпринципни коалиции не правим, имаме решение да не влизаме в такава с БСП
Автор:   ПИК

"Вместо да обсъждаме детайли от всички идеи, които бяха представени при президента искам да подчертая правомощията на всяка институция. Правомощията на президента е с указ да определи датата, на депутатите е да променя и въвежда правила за изборния процес. Ние обсъждахме Изборния кодекс през октомври месец и такива предложения нямаше", заяви категорично председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по повод предложението за видео наблюдението при броенето за секциите.

препоръчано

При опита да изложи тезата си, тя неколкократно бе прекъсната от водещите на на Нова телевизия, които дори се опитаха да внушат, че тя не желае да й се задават въпроси, докато Дариткова опитваше да отговори на първите зададени въпроси. Тя подчерта, че при броенето на бюлетини има застъпници и наблюдатели на всички политически сили, което е ясно разписано.
"Всички съмнения за честността на изборите може да бъде отнесено към компетентните органи", заяви още д-р Дариткова.

"Имам опасения, че изпадате в детайли, които нямат общо в ситуацията в която се намираме, а именно пандемичната обстановка, опазване живота и здравето на хората. За нас решенията, които трябва да се вземат е за достъпа до гласуване на карантинираните и осигуряване здравето на участващите в изборите", допълни д-р Дариткова.

За дистанционното гласуване или гласуване по пощата, Дариткова ясно обясни, че основните притеснения са на експертите, които се занимават с изборите, тъй като има притеснение за тайната на вота. "Това което чухме от протестиращите е, че искат машинното гласуване. Радвам се, че дадохме възможност и за опцията с хартиена бюлетина, тъй като има хора, които се притесняват от разпространение на заразата чрез машините. Поканили сме много наблюдатели и от Европа, които да дадат своето мнение за честността на вота", допълни още тя.

На въпрос дали е възможно широка коалиция с БСП, д-р Дариткова заяви, че от ГЕРБ не правят безпринципни съглашателства, като вземат предвид ясни управленски програми и решението на избирателите.

"Ние нямаме политически врагове и търсим консенсус за важни за държавата въпроси, но безпренципни съглашателства не правим. На този етап имаме решение да не се коалираме с БСП", допълни още д-р Дариткова. За това дали е възможна коалиция с ДПС, Дариткова заяви, че са търсили подкрепа от движението по въпроси свързани с европейската интеграция и развитие на България.

Сподели:
Бомба x
Четири начина да се чувствате по-енергични през деня Четири начина да се чувствате по-енергични през деня
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това