Даниел Митов категоричен: Ако РСМ е европейска държава, да вземе главата на Николоски моментално и на място (ВИДЕО)

Акценти

Даниел Митов категоричен: Ако РСМ е европейска държава, да вземе главата на Николоски моментално и на място (ВИДЕО)

120007
на 18.09.2024
Даниел Митов категоричен: Ако РСМ е европейска държава, да вземе главата на Николоски моментално и на място (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

За съжаление ескалацията в реториката на Скопие стигна до там, че да се говори по такъв непристоен начин. Министър в правителство на европейска държава няма право да използва такива думи - по отношение не просто на съсед, а и на която и да било друга европейска държава и европейски народ. Това заяви пред журналисти Даниел Митов от ГЕРБ, коментирайки поредното напрежение със Северна Македония, провокирано от македонския вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски. 

препоръчано

"Ако искат, нека ми пратят протестна нота. Не са достойни, нямат уважение. По-мизерни от тях са само онези слуги у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат", заяви разпалено Николски пред македонската телевизия "Алфа".

А Даниел Митов отбеляза още: "Очевидно това е поредната провокация от страна на властите в РСМ, целяща разрушаването на брюкселските отношения и постигнатото до момента".

"Разбира се, българските власти, българското правителство трябва да отговорят. Видях, че МВнР вече е излязло с позиция. Но трябва да се отговори без свръхемоции и свръхреакция. За нас е важно да видим каква ще е реакцията на премиера на РСМ и на самото правителство - за такава обидна квалификация в една европейска държава се взима главата на министър моментално и на място. Хвърчат оставки", заяви Даниел Митов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК