Даниел Митов: Подкрепяме увеличаването на числеността на мисията на ОССЕ в Украйна

ЧАС ПИК

Даниел Митов: Подкрепяме увеличаването на числеността на мисията на ОССЕ в Украйна

8223
на 10.03.2015
Даниел Митов: Подкрепяме увеличаването на числеността на мисията на ОССЕ в Украйна
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходимостта от нов подход и стратегия на ЕС за Черно море също е тема, по която с Германия можем да работим тясно.Това каза на брифинг външният министър Даниел Митов. Министър Митов посочи, че по време на срещата с министъра на външните работи на Федерална република Германия д-р Франк -Валтер Щайнмайер са обсъдили много въпроси, предаде "Фокус". „Можем да обявим, че България и Германия съвместно ще вървят към договорен засилен график на двустранни консултации между министерствата на външните работи по актуални въпроси в дневния ред на Европа и по-конкретно по темите, представляващи специален интерес за нас. Това са европейското бъдеще на страните от Западните Балкани, подкрепата и насърчаването им, за извършване на необходимите реформи с цел постигане на европейската перспектива, включително чрез участието в определени формати по отношение на Берлинския процес", посочи Митов.

препоръчано

„Благодарности за ролята на Германия искам да изкажа по темата за постигането на Минското споразумение. Ще работим и ще продължаваме да координираме позиции по бъдещето на Минския процес и проблемите в отношенията между Русия и Украйна и кризата там. Искам да изразя и подкрепа за увеличаване на капацитета и числеността на мисията на ОССЕ в Украйна", отбеляза той.

По думите на министъра тази мониторингова мисия е изключително важна, за да се даде ясна гаранция за това, че мирното споразумение ще се спазва и боевете няма да бъдат възобновявани и ще се върви към политическо и дипломатическо решение на конфликта. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК