Вход
София
Времето в София 19 o C

Данъкът за бедняшките коли е безобразие

Данъкът за бедняшките коли е безобразие

на 30.10.2018
59689
40
Данъкът за бедняшките коли е безобразие
Автор: "Ретро"
30.10.2018
40
59689

Тристранката, в която влизат правителството, работодателите и синдикатите, посегна на масовия бедняшки автомобил – този, който могат да си позволят повечето българи. Стана така, че се вдига данъкът на 15-годишните коли с 30%. И това безобразие - пак за да угодим на Европа, която ни е спуснала поредната си директива, без да я е еня за хала ни.

В същото време по-старите 20-годишни автомобили ще плащат само с 10 на сто повече. Това според медиите породило недоумение у КТ "Подкрепа". Срещу вдигането на екотаксата за старите коли в Закона за местните данъци се обявили от синдикатите, като предупредили, че така се удрят хората с по-ниски доходи, които няма да могат да си купят нови возила.

От "Подкрепа" и КНСБ не били съгласни и с отпадането на облекчението за колите с катализатори с аргумента на властта, че трудно можело да се провери кой автомобил има такава система и кой - не. Че нали има годишни технически прегледи за по 50 лева, бе?

Ами добре, господа и дами синдикалисти, като сте толкова окумуш, защо не спретнете един протест като хората, ако не стачка, ами само се правите на възмутени?! Това ви поведение върши работа на финансовия министър Владислав Горанов и на т.нар.

работодатели, ама не и на тия, дето никога няма да спастрят парици за нов автомобил. А даже в съседна Румъния да идете, ще видите, че и там си решават проблема не като вдигат данъците за старите коли, а като дават преференции за купуването на нови.

 

Петър ПАНОВ, Варна

Сподели:
Напиши коментар »
(40)
1
аз вчера рредадох колата си за скраб
2
Имам "ретро" машинка (57 kW) без глезотията катализатор и плащам нещо около 38 лева (нямам бележката в момента, за да съм точен! Значи ще стане около 50 (петдесет!) лева. ГОДИШНО! Може би за тези 12 лева допълнителен разход в полза на държавата трябва да ревна като "смелите майки" да потърся Йоло Денев за компания и да се тръшна в протест пред Министерството на финансите! Но нали целта е да се създават анти правителствени настроения, всичко е от полза за трупата Жабок-Биволица-Фес...Дерзайте!
3
Ще се вдигнат всички разумни хора и ще си иде ГЕРБ за данък стара кола
4
Стига ревахте! От 10-20 лв. данъкът ще стане 15-30 лв. Това ли е драстичното и непосилно увеличение!
5
Изяли са всичко. Вдигат данъците, за да компенсират кражбите. Няма значение катализатора, че колата е на газ, никой не е направил анализ дали двадесет годишните таратайки минават повече от 2000 километра на година, което е логично да се предположи - който няма пари за кола, няма и за бензин. Свалят данъците на джиповете, които горят по 16 на сто щото са триста коня и в същото време минават по 50-80 хиляди на година щото батката ходи от София във Варна на кафе през ден. Сумират мощността на електрическия и бензиновия двигател на хибридите при определяне на данъка. Освен това всички които карат са вече наказани с акциз върху горивото, а пътния данък е за пътища, който е по-тежък като двутонен джип например или повече път изминава като новите коли, трябва повече да плаща. Простотията е на власт. Самозабравилата се селяния, заселила се в София и купила си джип. Няма логика. Другите да ги няма на скрап и толкова колите са само за величията.
6
"Като нямате хляб, яжте пасти !" Като нямате пари да платите данъка на старите си коли, си купете нови... И въпросът не е само до пари, а и до цинизма с който ни ограбват "законно"... Ако трябва да се приравним с Европа, нека започнем от доходите, а не от цените, данъците и таксите...
7
Пеевски също е със стара кола. Бедняк ли е ?
8
Абе, отворко - я обясни на каква кола - години, мощност плащаш 10-20 лева данък! Виж 2 Любопитко какво ти е написал за неговата кола!!! Абе ТИ да не плащаш за тротинетка?
9
Днес ,03.11 ,рано сутринта , картата на мръсния въздух в София показваше в ПЪТИ ПОВЕЧЕ МИКРОПРАХОВИ ЧАСТИЦИ !!! Цяла нощ ли в София са работили 200000 стари автомобили ??? Плямпате без капка компетентност ! И цяла нощ надувате кюмбетата с дърва и бобовдолски калпави въглища, палите парното на къщи и кооперации със същите боклуци и искате да дишате чист въздух!!! А някой да е чул ,че калпавия асвалт яде интензивно автогумите и от тях също се отделят микрочастици ???Колко колхозници от околностите на София "трият гуми" тук и вечер си отиват на чист въздух??? Бездарните и корумпирани олигархони осуетяват всяка добра идея,като тази твърдото гориво да се смени с газ и пелети.Каква велика тъпост е да предложиш на социално беден да мине на газ и да му дадеш 1000 лв , а само комбинираният бойлер е 3000???И на тузар от Бояна ДА СМЕНИШ БЕЗПЛАТНО камината на дърва с камина на пелети !!! АБСОЛЮТНАТА. ВЛАСТ РАЖДА АБСЛЮТНА КОРУПЦИЯ !!!
10
Вие какво искате ? Нали ГАРАНТИРАНОТО ОТ ГЕРБ трябва да се изпълнява ? Това е начина. Тактиката е анти-РОБИН худ , т. е. вземаш от бедните и даваш на богатите. Как иначе. Важното е да осигуриш монополистите , олигарсите и шайката. Пък народа ще плаща и кучетата го яли !
11
Кола дизел 1992г. 47kw--25.4лв,а след увеличението 35лв.
12
Кола дизел 1992г. 47kw--25.4лв,а след увеличението 35лв.
13
Не само вдигане на данъците, а и спиране от движение на трошките
14
То е безобразие и да забраниш на цигани да горят боклуци и отрови защото те са много бедни.
15
Не искам трошките да ми мърсят въздуха!!!
16
но чакайте малко.дъщеря ми живее в Германия от 16 години.само от две години има лична кола.ще имаш автомобил ако можеш да си позволиш издръжката му .данъци.ремонти.гориво.паркиране.гражданска отговорност
17
до 9 абе какви въглища , значи тази кметица не мие улиците , от лятото почти не валяло какво искате , софия е в тапа в котловина и без това трудно се размества мръсния въздух ,
18
В тази държава има само Андрешковци. Пият дневно ракия за 5 лева, пушат за 5 лева, а се полакват за увеличени от 0.04 стотнки на ден (15 лева/365 дни).Е това ако не е сиромахилство, здраве му кажи.
19
Гербаджийте са гробари на българския народ.Ще управляват докато народа ни изчезне
20
Вдигането на данъка на старите коли няма да реши проблема с мръсния въздух в градовете. Правилното решение е забрана на кали над 10 г. да се движат в големите градове, което ще реши и проблема с паркирането. С един куршум два заека. Таратайките да си ги карат на село тъкмо ще спестят и винетката.
21
С въвеждане на новата цена на застраховка гражданска отговорност 1000 лв застрахователите смятат че ще намалят катастрофите Това няма да стане дори ако превозните средства намалят на 50% поради неплатежноспособност на собствениците особено на старите коли чиято пазарна стойност е около 2500 3000 лв Това е позорен акт на българския парламент и правителството ако се осъществи
22
ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ , ЧЕ НА ТИЯ НИЕ ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ !!!!!КОЛКО ЛИ ОЩЕ ГЛУПОСТИ ЩЕ ИМ ДОЙДАТ НАУМ!!!!!!ТЕЖКО НА НАРОДА И ТО НА БЕДНИЯ НАРОД !!!!!ВЯРВАМ В БОЖИЯ СЪД !!!!!
23
отговор на коментар
Ма то не е само едно увеличение! Какво ли не поскъпна! Горивата повлякоха всички стоки нагоре, данъци, застраховки, услуги! Или си партийно пристрастен/а, или си със заплата, коренно различна от тази на болшинството българи!
24
Забравихте ли Чернобил скриха всичко отровиха ни сега протестирате за старите коли Ами няма да ги ползвате аз цял живот съм без кола като сте бедни пеш
25
отговор на коментар
А любопитко казваш,че 12 лева са нищо и да не ревем.Яко,ама я сметни 3 милиона автомобили по минимум 12 лева какво прави,а, в кое джобче,а,да ти кажа ли?. И днес като си затраем догодина ще станат по 20 лева,после 100 и така нататък.Анадъмо.Точно на това разчитат Боко и сие,на простотията на българина която не свършва.Жалко.
26
Да се разисква цената на застраховката гражданска отговорност.Какво е увеличението на данъка в сравнение със задължителната гражданска отговорност чиято цена сега застрахователните частни дружества подкрепяни в своята дейност със закон от държавата искат да ни натресат 1000 ХИЛЯДА ЛЕВА .Та колко струват колите на мнозинството от хората между 1500 до 3000 лв а застраховката да бъде 1000 лв Щели да фалират застрахователите .Ами ще фалират част от тях нали е пазарна икономика.Какво се е загрижила държавата за тях а не за народа си че иска те да ни скубят или стрижат до кръвТака е защото държавата получава данък от тях който прибира в бюджета а парите идват от нас .Значи на държавата е изгодно да ни задължава с по високи данъци чрез застрахователите .Значи вместо да създава условия за инвестиране и създаване на нови предприятия в държавата а от там и работа и то високо платена за народа да увеличим застраховките ПОЗОР абсолютна немощ в главите на депутатите в парламента Той народа е страхлив послушко магаре да го яхаме и товарим до фалит .За това ли ви пращаме в парламента да ни докарвате до просешка съдба Жестоко се мамят всички партии че ако това стане народът ще преглътне и ще се подчини НЕ НЯМА ДА СТАНЕ ТАЗИ ФИНАНСОВА ДАЛАВЕРА ИВИЕ В ПАРЛАМЕНТА НЕСЕ ПОДИГРАВАЙТЕ С НАРОДАЩОТО СКЪПО ЩЕ ВИ СТРУВА ТОВА!!!!!!!!!!
27
отговор на коментар
Ако колата ти е 80-100 kw - друга песен щеше да пееш.Или всички сме длъжни да харесваме Голф и ГЕРБ?
28
Струвами се,че с тези "стари" коли,министър председателя си вкара автогол.
29
до фсички: що нешаете за ГО??? там скока е в пъти.... над100%, и основта е в пъти по голяма, кво ревете за 10 кинта. платени лизачи да отмествате фокуса
30
Който няма пари, може и да няма автомобил, не е задължително. Има обществен транспорт. Омръзна ми от скапани автомобили по пътищата, които имат 8 метра черен дим отзад.
31
отговор на коментар
Напротив, много правилно решение. Браво! Трябва да се спрат автомобилите над 10 години. Някой си купува автомобил на 30 години и за 300 лв. Защо трябва да дишаме мръсния въздух от трошките?
32
Не е от трошките бе човек. Трошката ми на 25 години 80 коня замърсява много по малко от нова 150 коня и нагоре. И харчи 7,5 до 8,5 на градско.И друг един факт. Рано сутрин в София въздуха е много по мръсен от обедно време или следобедно време.Рано сутрин /5-6 часа/ трафик няма. Всичко това е пунта мара. Цел да се напълни касата на Горанов. Това е фалшива борба с замърсяването. Ако беше наистина щяха да освободят газаджиите от данък. Щяха да свалят ДДС, мита,такси и други разходи от нов автомобил да 100 коня. Нооо това не се прави, защото държавата трябва да плаща. А тя не цели това. Тя търси повече пари от данъкоплатеца и по този начин реже клона си. Тук големия проблем е в създаването на средна класа, която е основен стълб на обществото. А тук политиците всячески се опитват да я задушат. Защото по лесно е да управляваш овце.
33
Целта е само една - да се напълтнят гушките на чиновниците. Те са основен електорат.
34
Защо на едни раздават печки на пелети,а на на мен да дадат,катализатор,като нямам нужда от печка.
35
Моят данък е 20 лв - след увеличението може би ще стане 26 лв.За тези пари ли да мрънкам - ще изпуша една кутия по малко догодина и ще си платя данъка.Ей това българина и един лв повече да му вземат вие - ако му дават 100 лв към заплатата - пак вие - били малко на фона на заплатите в ЕС.Хора защо не изгледаде първата част от интервюто на Любо Огнянов с проф.Луджев - срам ни срам - човека си признава че са били неподготвени но и ДС е контролирала всичко дри и при Иван Костов.А за изнесените милиарди към външнотърговските дружества по времето на Виденов и после при Костов - отговор на всички въпроси ЗАЩО СМЕ БЕДНИ?
36
Стегни Дупето Без Упражнения !Лесно и Бързо поддържане на теглото за мързеливки http://bit.ly/2EJ30d5
37
Обяснете на хората , че данъкът за стари автомобили се увеличава с 30 процента , т.е , ако си плащал 30 лв , ще платишсега39 лева заГОДИНА. Не е ли срамота такъв вой?????В тази държава тъпоумници ли живеят или ви имат за такива- вас ,дето пак мрънкате. А пенсиите се увеличават 5, 6 nроцента- разликата ще я получавате ЕЖЕМЕСЕЧНО. т. е ,300 лева пенсия- 16, 80 лв - с две увеличения си плащате данъка за бричката.Неграмотни ли сте бре?
38
отговор на коментар
данак - 20 лв. отпада катализатор данак - 40 лв. 30% увеличение данак - 52 лв.
39
ostavka vednaga na tazi menda.tja izpalnjava poratschki,razbira ot ikonomika,kolkoto stoitschkov e injener-himik
40
saglasen sam s 39-dimitrova,menda e mnogo vredna za balgaria,ostavka vednaga.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 8426
архив

- По какво си приличат жените и медалите?

- Първо се бориш да ги спечелиш, а след това ти увисват на врата...

няма нови новини
Днес: 156
hot
най-четени новини в момента
сега
3053
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Проф. Антоанета Христова разнищи задкулисието на соросоидите и скандалите в предизборната кампания (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Днес бъдете много внимателни - зачестяват злополуките, има опасност и от терористични атаки
x