"Дарик" - пресечната точка на Васил Божков и Цветанов. Съдружниците на Черепа от ДС - в атака

АВТОРСКИ НОВИНИ

"Дарик" - пресечната точка на Васил Божков и Цветанов. Съдружниците на Черепа от ДС - в атака

236316
на 14.06.2020
Дарик - пресечната точка на Васил Божков и Цветанов. Съдружниците на Черепа от ДС - в атака
Автор:   Данка Радева

Последвайте ни в Google News Showcase

Събитията трябва да се тълкуват в контекст, историческата памет е задължителна, но - уви!, все по-дефицитна.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

В последно време "Дарик радио" е сред флагманите на пропагандата срещу Борисов. Там редовно говорят Цветанов, Мангъров, звучат тезите на Божков, а политическият коментатор Кирил Вълчев съчини антрефиле срещу премиера във връзка с фалшивия запис, който изфабрикуваха.

Това, разбира се, не е случайно. Търсете винаги и навсякъде злокобната сянка на Държавна сигурност.

Собственикът на "Дарик" Радосвет Радев е агент на Шесто управление на ДС с псевдоним "Карак". Още от 1997 г. той е съдружник с Васил Божков в "МНД" АД. Друг съдружник там е Тошо Тошев, също официално обявен като съпричастен към ДС - агент "Бор". Четвъртият съдружник пак е с агентурно минало от вездесъщата ДС - Валентин Танев, агент "Спасов".

Тримата - Радев, Божков и Тошев, са и основатели на тъй наречения бизнес клуб "Възраждане", полумафиотска структура, опитваща да легитимира подземните босове на прехода и да ги представи като приемливи и националноотговорни бизнесмени.

"МНД" АД е известно като "медийния холдинг на Черепа".

"Труд" и "Дарик" дълги години са обслужващите медии на Васил Божков, това е публична тайна.

В "Труд" в ония години журналистическата звезда се наричаше Валерия Велева - Мадам В. Сега именно в сайта на Мадам В. "Епицентър" се тиражират опорките в защита на Божков от "Дарик радио" - коментарите на Кирил Вълчев, интервютата на Цветанов и пр.

В момента пресечната точка между интересите на Васил Божков и Цветан Цветанов е "Дарик" - радиото на съдружника на Черепа Радосвет Радев.

Очевидно е, че Божков ще си партнира с Цветанов, най-малко по финансови теми.

И нека повторим - кръстоската между всички тези персонажи се нарича Държавна сигурност, политическата полиция на социализма, чиито пипала оплитат и до днес публичната ни реалност.

Една от базисните драми на прехода е, че в България не се прие закон за лустрацията - по примера на всички останалите бивши социалистически републики. Може би тогава ченгетата нямаше да са чак толкова нагли и безнаказани, да проповядват морал, да размахват пръст от телевизори, сайтове, вестници, държавни учредения и бизнес организации.

СНИМКИ: Васил Божков със съдружниците си Валентин Танев и Радосвет Радев. Архив на Биволь

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК