Вход
София
Времето в София 10 o C

Дариткова: ГЕРБ спечели изборите в 5 общини от Смолянска област, има 55 съветници и 19 кметове

Дариткова: ГЕРБ спечели изборите в 5 общини от Смолянска област, има 55 съветници и 19 кметове

на 05.11.2019
7006
1
Дариткова: ГЕРБ спечели изборите в 5 общини от Смолянска област, има 55 съветници и 19 кметове
Автор: ПИК
05.11.2019
1
7006

ПП ГЕРБ спечели изборите в пет общини от Смолянска област, има 55 съветници и 19 кметове на кметства, съобщи на пресконференция председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която е и общински ръководител на структурата в Смолян. Тя изрази задоволството си от постигнатите резултати и благодари на всички избиратели за подкрепата. „Това за нас е наистина е важно, защото така оценяваме дали политиките ни са правилни, дали са в интерес на хората и дали те правят живота им по-добър. Смятаме, че оценката на една политика се дава на избори, в случая местни. В Смолянска област запазихме своето присъствие, като спечелихме пет общини. В предишните избори пак имахме пет общини. Промяната е, че загубихме Девин, но спечелихме Чепеларе в оспорвана битка“, посочи тя. По думите й загубата в Девин се дължи на създаването на местна коалиция между ДПС и БСП, която дори е нямала платформа за управление на общината. „Според нас неуспехът ни там е именно в тази коалиция, която се наблюдаваше на много места, съставена не на принципна основа, а с цел да се свали ГЕРБ от власт. Подчертавам, че за нас властта никога не е била самоцел. Ние ще направим нашите анализи и ще търсим и нашите грешки, но смятаме, че достойнството на една партия е в това тя да има самостоятелна политика, да носи отговорност за действията си и да стои зад тези действия сама“, допълни д-р Дариткова. Тя обясни, че във всички населени места ПП ГЕРБ е участвала самостоятелно или в коалиция със СДС, определена за партньор на национално ниво.

„Позицията на ГЕРБ в Смолянска област е затвърдена и това ни задължава да работим още по-упорито, за да може родният ни край да просперира във всяко отношение“, подчерта Дариткова.

Спечелилият трети кметски мандат в Смолян Николай Мелемов изтъкна, че кампанията е минала точно по начина, по който е била планирана - без помпозност, близо до хората.

„Бяхме се абстрахирали доколкото е възможно от черния пиар на нашите опоненти, гледахме кампанията да е насочена към нашите съграждани. Посоката е правилна, но има още много работа за вършене. Анализът показва, че в града печелим почти във всички секции. В селата имаме секции, където търпим загуба“, каза Мелемов. По думите му ръководството на ГЕРБ в Смолян вече е направило обективна оценка и ще предприеме мерки да се ускорят темповете на работата в цялата общинска администрация.

„Никога не сме си позволявали да обещаваме нещо, което не може да се случи. Програмата, която сме представили пред хората, е изпълнима и нейното изпълнение предстои в този мандат“, заяви Николай Мелемов.

Водачът на листата Марин Захариев благодари на д-р Дариткова, на Мелемов и на общинското ръководство за смелостта да включат много нови лица в листата. „Аз вярвам, че една съвременна партия трябва да е винаги отворена. Не е нормално да имаме десетки години едни и същи кандидати“, каза той.

Сподели:
свързани новини
ГЕРБ-Смолян: Областният председател на БСП Рабие Кьосева заплашва членовете на СИК ГЕРБ-Смолян: Областният председател на БСП Рабие Кьосева заплашва членовете на СИК
ГЕРБ сезира Районната избирателна комисия в Смолян за...
на 26.05.2019
ГЕРБ печели в област Смолян с 34.36%, „БСП за България“ с 21.15% е трета ГЕРБ печели в област Смолян с 34.36%, „БСП за България“ с 21.15% е трета
Районната избирателна комисия (РИК) – Смолян,...
на 27.05.2019
 ГЕРБ и БСП отиват на кървав балотаж в Смолян ГЕРБ и БСП отиват на кървав балотаж в Смолян
В Смолян ще има балотаж между Николай Мелемов от ГЕРБ и...
на 28.10.2019
Бойко ги размазва! София, Пловдив, Варна, Смолян, Сливен, Търговище - за ГЕРБ Бойко ги размазва! София, Пловдив, Варна, Смолян, Сливен, Търговище - за ГЕРБ
Партията на премиера Бойко Борисов инкасира и на втори...
на 03.11.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33086
архив

Гърция. Турист пита местен жител:
- Как живеете тук?
- Не много добре. Знаете ли, тук нищо не расте.
- Как, дори ако се засее ръж?
- Е, ако се засее, е друга работа...

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Не се претоварвайте, днес е ден за решение на всекидневни проблеми
x