Вход
София
Времето в София 6 o C

ДА ИЗМАМИШ ДЪРЖАВАТА: Съветници дават акъл на Миню Стайков как да спести от данъци

ДА ИЗМАМИШ ДЪРЖАВАТА: Съветници дават акъл на Миню Стайков как да спести от данъци

на 06.05.2019
51794
20
ДА ИЗМАМИШ ДЪРЖАВАТА: Съветници дават акъл на Миню Стайков как да спести от данъци
Автор: ПИК
06.05.2019
20
51794

Идеи как да се спестят до 60 процента от корпоративния данък са давали чрез блог в интернет задържани в мащабната акция на прокуратурата за източване на еврофондове от фирми, свързани с алкохолния бос Миню Стайков.

Проверка в мрежата показа, че една от арестуваните - студентката Таня Йорданова, е посочена като лицето, поддържало блога. Той самият е на фирмата "Тера Грейн", на която мениджър е друга от задържаните дами - Милена Пилева. 29-годишната жена е дъщеря на търговския директор на "Винпром-Карнобат" Емил Пилев. Тя живее в София и често е забелязвана по светски събития. Пилева е кума на плеймейтката Светлана Василева и бизнесмена Християн Гущеров, които сключиха брак през миналото лято. Според публичната информация Пилева се занимава с търговия на модни облекла и домашни потреби, а данни от Държавен фонд "Земеделие" показват, че тя взела около 22 хил. лв. по земеделски програми, съобщава столичен вестник.

От блога става ясно, че фирмата на Пилева е работила по програма "Стартова помощ". Целта й е да осигури начална помощ и съдействие на млади земеделски производители и малки предприятия, които имат намерение да работят в областта на селското стопанство и да развиват различна дейност в селски райони. В ревюто на програмата подробно са описани услугите, които се предлагат от фирмата за улеснение на клиентите, показва информация от блога. Сред тях са улеснен достъп до средства от Програмата за развитие на селските райони, улеснена процедура за кандидатстване, което облекчава клиентите, като ги освобождава от ред ангажименти. Така, от една страна, им пести време, а от друга, им предлага по-висока ефективност, т.е. сигурно финансиране.

В блога подробно са описани възможностите за спестяване на данъци и финансови облекчения от страна на земеделските производители. За целта предлаганата услуга е подкрепена с примери от практиката и конкретното им финансово изражение. То пък е подкрепено с цитиране на точни законови текстове, което да увери бенефициентите в изрядността на действията им за данъчни облекчения. Според запознати разследващите допускат, че и в тази схема младите жени са били само подставени лица на алкохолния бос. Предстои тези предположения да бъдат проверени и подкрепени с доказателства за източване на еврофондове чрез подставени лица.

Към момента е установено, че 23-годишната студентка Таня Йорданова е дъщеря на служители в една от свързаните фирми с "Винпром-Карнобат" - "Вин.С.Индустрийс". През 2015 г. младата жена прави свое дружество, едноличен търговец "ТАНИВА - ТАНЯ ЙОРДАНОВА", чрез което взема 300 бона от ДФ "Земеделие" само за 1 година.

Милена Пилева също създава своя фирма ЕТ "МИЛЕНА ПИЛЕВА - ЕКОФОРЕСТ", като чрез нея получава по-скромните 22 хил. лв. за 2017 и 2018 година. Дружеството е регистрирано на адрес в столицата, на който има още 67 фирми. Това, което свързва двете дъщери на лица от крупния алкохолен бизнес, е, че през 2016 г. правят обща фирма - "ТЕРА ГРЕЙН" ООД. В нея равноправно участие имат още 6 еднолични дружества. Само за две години от ДФ "Земеделие" собствениците им вземат над 2 млн. лв. Според разследващи общият знаменател между всички участници във въпросните дружества е Миню Стайков.

В края на миналата седмица на алкохолния бос и на седем негови приближени бяха повдигнати обвинения за участие в престъпно сдружение, занимаващо се с злоупотреби с еврофондове. Петима от обвиняемите бяха задържани за 72 часа. Шестият - Миню Стайков, е в ареста заради друго досъдебно производство - за нелегално производство и продажба на цигари и други акцизни стоки. Една от обвинените е в Турция, където се лекува от тежко заболяване.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(20)
1
Комунисти,чалгаджийки,златотърсачки,червени куфарчета и спонсори всички в далаверата! Да е жива и здрава баба им Дора с заразените козички!
2
Всички, които се крият под псевдонима ПИК от ПИК са нищожества.
3
“Ще разклатя държавата... ще я обърна с краката нагоре, ако делото ми не бъде прекратено” - обърнал се към следователката по делото му Стайко Стайков, докато лежи в МВР болница!Ще създам партия,която ще разклати държавата..ще я обърна с краката нагоре,ако далаверата ми с грипените не се осъществи!Двете страни на една монета, двете лица на мафията!Ветковци,Минювци,Бенчовци,Митювци и други спонсори са ясни, но проверки срещу депутати и "бели якички" ги подлудиха :) За август 2018 година бе обещано Служебно на БСП Радев правителство,ама котка им мина път и БСП пак е в шизофренична,страхова истерия! Нали са тъпунгери, като Радев, нищо ново не могат да измислят за да свалят Бойко от власт, само стари сценарии предъвкват! Пълни безидейници, от постоянното биене у дувара, съвсем затъпяха!
4
Все по.често коментарите се третират като нецензурни, а под много от размишленията на екипа е отнета възможността изобщо за коментар.Това говори красноречиво за осъзната помиярщина и страх от мнението на обществото. На кого са нужни такива менте сайтове
5
Колкото повече съдят и осъждат pik, толкова по-дълбоко ще им бръкнат в извратения мозък
6
Тези двамата са факири по измамите, кражбите и лъжите. На всичкото отгоре ето какво казват днес, Борисов: „Призовавам избирателите да ни простят за кражбите и да гласуват за нас на 26 май !“ Цветанов: „В ГЕРБ сме честни, всеотдайни и защитаваме националния интерес.“
7
В момента БСП е лице на мафията и престъпната приватизация, каквато Лидерката, такива са и приятелчетата и, които спонсорират черната каса на БСП! Сегашната ситуация на БСП е обидна за болшинството БСП симпатизанти и членове, които са обикновенно от социално слабите в обществото! Не се усеща Нинова, че ги обижда дори със сбирката в СПА комплекса, където като римски аристократи ще разглеждат бъдещите си далавери и истерични действия. Изпитвам органическа омраза към ръководните кадри на БКП/БСП, но съчувствам на редовите и симпатизанти, които изнемогват от мизеверлъците на Червените Новобогаташи! Те не са виновни, че са прегърнали социалистическата идея, но върхушката на БСП, особено в последните години са перфидни манипулатори, имащи за цел единствено собственото си забогатяване до немислими размери! Пресен пример милиони евра и левове, натъпкани на невъзможни места! Пабло Ескубар е пример за подражаване на червената клика, който гореше пачки долари за да се отоплява! Лакомията изяжда душата, за това кликата е бездуховна чалгарска и кючекчийска!
8
To I Boil Banov davache saveti. No vsichki chaikadzii malchat.
9
......"Като споменах по-горе за съвест... Би било честно да заявя: Избрахте ме и ще ме търпите такъв какъвто съм. Знаехте какъв съм. Писаха и наши медии, писаха и американски посланици. Всичко е вярно. Знаете също, че лъжа, че рекетирам едрия и средния бизнес - малкия съм го оставил на хората от партията по места - и те имат нужди. Не съм начетен и не ставам за премиер, но и вие не ставате за народ. Може да съм тъп, но ако вие бяхте като другите народи, щяхте да ме изритате като мръсно коте. Но не го правите - значи ви харесва. Крадем от магистралите и от стиропора – мълчите. Рекетирам бизнеса – мълчите. Купуваме гласове и цели цигански махали – пак тишина. Пращам данъчни и ченгета да ви мачкат – снишавате се, даже подкупи им давате... Защо да се махам тогава? Дайте ми поне една причина. Има много по-умни от мен, ама не ги искате, защото ще започнат да спазват законите, ще искат и вие да ги спазвате, а не ви се стискаааа... Тук е заровено кучето. При мен е така: ако не ме закачате и аз няма да ви закачам. Вие ме оставяте да си лъжа и крада, а аз ви оставям и вие да закачите нещо – я от еврофондове, я дръвца от гората, я службичка за детето... От една народопсихология сме. Сиреч – от една кръвна група. Знам ги тези неща, щото трима папи са ме галили по главата. Щех да кажа, че и други са ме галили някъде, ама много просташко щеше да излезе. Ръцете са ми чисти, защото си имам други ръчички – Цацаров, Делян, Пашата, Горанчето, Павлова, Нанков, Цецо... Не ме е страх от операция „чисти ръце”. Ако трябва, ще отчета и такава. Все пак съм министър-председател. Вашият министър-председател!"
10
Ако не сте наясно, Брюксел всяко евро следи и всички обекти се контролират, специално пътищата са по Германския стандарт, по-висок от Европейския! Не е случайно, че когато БСП е на власт, тогава се спират всички еврофондове, защото парите се разпределят между Батко,Братко,Чичо,Баджанако но нищо не се строи! Колко километра магистрали са построили БСП+Деривати през 20 годишното ограбване на България? Червените КРАДЦИ крещат дръжте Крадеца! Да се огледат в огледалото там ще видят престъпници и убийци, дори огледалата се счупват от отвращение от Червените престъпници
11
По-тъпа статия скоро не бях чел!!!
12
Само не разбрах какво точно е незаконно да консултират за данъчни облекчения като цитират закона , и проектите са реализирани доказва го и одит както писаха други медии, пълни измишльотини за да държат Миньо в ареста , белким го пречупят да му вземат бизнеса
13
Свободна Европа там е описано как прокурор и конкурентна фирма искат да унищожат или присвоят един добре развит бизнес , който храни хората от цял регион
14
отговор на коментар
Пропагандни медии на лилявите и червените комуняци!Екатерина Бончева още преди година каза,че Свободна Европа с тези фейк-журналисти ще е подлога на Импексова!
15
„СВОБОДНА ЕВРОПА” е с български журналисти,начело с Бедров.
16
отговор на коментар
Бившите журналисти от BTV и Капитал не са български ,а шорошоидни.
17
И виждам, че Ленчето е събрала само някакви мижави 24 процентчета,мога да преброя колко от червените тролове драскащи тук пишат по няколко коментара за да се прави впечатление,че червените симпатизанти са много.Язък за парите дето хаби БСП за тролове.
18
СБЪРКАТА НИ Е СЕМКАТА.ПОДОБНИ МИСЛИ КАТО ИЗКАЗАХА ЦАРЯ И ИВОТО ХРИСТОВ,КАТО ГИ ЕМНАХА В МРЕЖАТА,РАЗКАЗАХА ИМ ИГРАТА. ИМАЛ БИЛ СЪВЕТНИЦИ КАК ДА МАМИ!!! ЩЕ ИМА,Я!! ЩОМ ИЗУЧАВАХМЕ И ИЗУЧАВАМЕ АНДРЕШКО КАТО ПОЛОЖИТЕЛЕН ГЕРОЙ,ЩЕ ИМА И ТАКИВА СЪВЕТНИЦИ И ИЗМАМНИЦИ.ТАКАВА Е ЛОГИКАТА.
19
Google плаща за всяка седмица работа онлайн от дома 6473 до 9258 долара. Получих първия месец от $ 29385 от Google и съм редовен студент и работя по 3 часа на ден в свободното си време. Всеки човек може да се присъедини към тази работа и да започне да печели онлайн като мен, като просто следва този сайт. тук............>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
20
А дали ПИК би ни информирал кой , как и къде е съветвал Цецко , Цецка и цялата им кохорта гербаджии , които си изпонакупиха лични асансьори , мезонети , тризонети , пентхауси , подземни и надземни гаражи , къщи за гости ? Кой ли ги е съветвал тез хубавци , които се оказаха почти....невинни. Една оставка изчиства ли машинациите и беззаконията , които са извършили ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 12703
архив

Комарът, ухапал Пешо пияницата, цели два часа му разправяше за бившата си.

няма нови новини
Днес: 291
hot
най-четени новини в момента
сега
2057
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: ГЕРБ с горещ коментар за искането на Мая Манолова за касиране изборите за кмет в София: Ако продължава да сапунисва и лъска имиджа си по този начин, не я чака нищо добро
x
САМО ЗА МЪЖЕ: 5 начина да побъркате жената преди секс (18+)
x