Вход
София
Времето в София 22 o C

Да пиеш бира с 20-сантиметров нож - Полфрийман хладнокръвно убива едно българско момче в гръб. Умнокрасивате либерали ръкопляскат. Съдията им Калпакчиев го пуска. И после дружно мачкат на протести лошата прокуратура

Да пиеш бира с 20-сантиметров нож - Полфрийман хладнокръвно убива едно българско момче в гръб. Умнокрасивате либерали ръкопляскат. Съдията им Калпакчиев го пуска. И после дружно мачкат на протести лошата прокуратура

на 23.09.2019
35425
22
Да пиеш бира с 20-сантиметров нож - Полфрийман хладнокръвно убива едно българско момче в гръб. Умнокрасивате либерали ръкопляскат. Съдията им Калпакчиев го пуска. И после дружно мачкат на протести лошата прокуратура

Има една стара легедна, която произлиза нейде из германските земи. Фолклорът е изпраща веднъж в Бавария при крал Лудвиг, друг път в Прусия при крал Фридрих. Да изберем крал Фридрих – всемогъщ владетел, който решава да си построи дворец и незаконно си присвоява земята на един пруски селянин-мелничар. Селянинът обаче казва, че той вярва в силата на правото, защото в Берлин има съд, който ще го защити. Както и станало – съдът отменил заповедта на краля и върнал и мелницата, и земята на селянина.

От тази история разбрахме, че в Прусия е имало съд. Сега е редно да се запитаме има ли съд в България и, ако да, то какъв е той?

На хартия съд има. Има цяла система от съдилища – граждански, наказателни, административни, районни, окръжни, апелативни, военни, върховни, дори един градски съд. Има и глава в Конституцията, която е посветена на това. А през последните години под път и над път слушаме за легендарното съдийско самоуправление и колко е зловеща прокуратурата. Най-често от едни и същи хора. 

Реално какъв съд има обаче? Убеден съм, че има много съдии-професионалисти, които спазват закона, спазват своя дълг, защитават правата и законните задължения на гражданите, юридическите лица и държавата, както повелява Конституцията.

Но с едно свое решение един съдия от Софийския апелативен съд сякаш сложи едно голямо клеймо на всичко това.

С решение на съдебен състав, председателстван от бореца за правда и справедливост, война срещу мафията и трети братовчед на самата Темида - Калин Калпачиев, предсрочно бе освободен Джок Полфрийман, осъден за жестоко убийство, което потресе цялата държава и раздели обществото.

Наистина, предсрочно освобождаване е законоустановена в рамките на Наказателния кодекс процедура – Глава 7, Раздел 2, чл. 70-73 от Общата част н НК. В Постановление № 7 на Пленума на Върховния съд от 1975 г. съдът е посочил ясно, че основната цел на наказанието е да се поправи и превъзпита осъденият към спазвае на законите. Върховният съд продължава, че поправяването на осъдените на лишаване от свобода може да се постигне и преди да е изтекъл целият срок на наказанието. В тези случаи изтърпяването на остатъка от наказанието се явява нецелесъобразно. Затова и в чк. 70 НК е установен институт на условното предсрочно освобождаване от изтърпяване на останалата част от наказанието лишаване от свобода. Това служи и като признание за доброто поведение на осъдения и честното отношение към труда. В чл. 70, ал. 1 НК се казва: осъденият трябва да е дал доказателства за своето поправяне.

Съдия Калпачиев е редно да обясни – изпълнил ли е и по какъв начин Полфрийман условията за предсрочно освобождаване? Зачетени ли са буквата и духът на българския наказателен закон? Наказателният кодекс защитава интересите на човека, на обществото, на българската държава. И сега обществото пита, защото тези въпроси са в сърцата на всички възмутени граждани.

Вярно ли е, че съдия Калпакчиев е обосновал своето решение с мнението на одиозния образ на предсетеля на Българския хелзински комитет? Отчетени ли са всички доказателства, които представя прокурор Трифонова, че осъденият Полфрийман не е променил своето отношение към извършеното престъпление? Прокурор Трифонова отново казва: “за по-съществена промяна в отношението може да се говори само вече към 2019 г.”

Показал ли е осъденият Полфрийман примерно поведение? Това са съзнателно и активно положително отношение към режимните условия, вътрешния ред, дисциплината и законността, чувства ли труда като свое морално задължение (Постановление № 7 на Пленума на Върховния съд от 1975 г.). Или следва опорните точки на хелзинкския комитет, обругавайки българската държава и съдебна система?

Проверени ли са всички обстоятелства? Отчетено ли е мнението на различната затворническа администрация през годините? Или е следвана само логиката на защитниците и подкрепящите Полфрийман, всички свързани заедно по линия на определени чужди фондации и една политическа партия на безработни протестъри, захлебващи от време на време с някой грант.

Джок Полфрийман хладнокръвно убива едно българско момче. Кой човек отива да пие бира, носейки със себе си 20 сантиметров нож? И после решава като „смел анархист“ да наказва „български скинари“.

Умнокрасивата либерална общност ръкопляска. Тя е щастлива. Мафията е победена! Животът на Андрей Монов за тях явно е без значение. Не е важно хората да са добре, важно е те да са на върха и да печелят грантове, а всеки несъгласен с тях да бъде смачкан - прокуратурата.

В българският език има много хубави думи. Дори обидните думи звучат толкова ефектно. Ръкопляскащите на Полфрийман жълтопаветници се боят от думи като „калпак“ като дявол от тамян. Страх ги е, че някой ще ги помисли за селянин. И по тази причина като Душко Добродушков не ядат печена тиква.

Но думата „калпак“ е отделена от думата „калтак“ само от една буква. От „п“ до „т“. А „калтак“ има съвсем друго и много неприятно значение. Редно е джокполфрийманците да се замислят на тази толкова проста игра с буквите и дали случайно бившите калпаци като тях от китните български села са си мислели, че зарязват калпака, за да надянат маркова федора, но всъщност само са променили една, единствена буква с думата „калпак“.

От „п“ на „т“.

Сподели:
Напиши коментар »
(22)
1
Ако комуняка Калпакчиев ме съдеше срещу един калпак кинти изобщо нямаше да лежа,а щях да съм председател на ДеБъ,да го дебъ.
2
Аз си мисля че в банковата му сметка има много повече пари отколкото може да заработи... Размисли отправени към специализираните съд и ПРОКУРАТУРА....
3
Сто пъти са повече изтормозените от прокуратурата граждани - без дори да достигнат до съд. Актовете на съда се обжалват пред по-горен съд. често тричленен. Актовте на прокурора се обжалват пред друг прокурор - този, който седи на маса в един кабинет до него. Само съдът и президента останаха - тях трябва да смачкат сайтове като този в услуга на сатанизма.
4
Никой не е по-голям от Ярмолката
5
Да се провери една седмица. а преди заседанието на съдебния процес,един не много известен адвокат от кого е упълномощен да открие овшорна сметка на едни острови с много, ама много валута.
6
Да се провери една седмица. а преди заседанието на съдебния процес,един не много известен адвокат от кого е упълномощен да открие овшорна сметка на едни острови с много, ама много валута.
7
Никой не е карал насила 15 пияни и дрогирани левскари,от София запад,да удрят с паве по главата Джок,който е минал обучение в английските спецназSAS
8
отговор на коментар
Истерията е организирана от самия продажен шорошоиден съд.Който е водил гражданско дело,там няма прокурори,знае колко гнусни са съдиите,особено от горните инстанции.
9
Моля, снимките на тримата съдии да са на видно място в агенция ПИК. Нека всеки българин по целия свят да види тези лица! Те също имат деца... Позор, българи!!! Позор!!!
10
То ако се четат защитниците на Полфрийман, той въобще несправедливо е бил обвинен и осъден, а е действал в условията на неизбежна самоотбрана. Каква неизбежна самоотбрана, когато към теб летят юмруци, а ти вадиш нож?! Ама такава е тяхната логика. Твърдят още, че процесът е бил опорочен, че доказателствата по случая са покривани поради всесилната ръка на бащата на убития младеж. Едва ли не Полфрийман е герой, защото се е притекал на помощ на преследван човек от ромски произход, а жертвата си е получила заслуженото, защото е била част от наци банда. Изчезнали били записи от камери и т.н. Нека прокуратурата да ги изнесе тези записи, нека се разбере истината. Ако пък Полфрийман се окаже невинен, значи ние сме виновни като общество спрямо него.
12
Комунягите и техните деца са изроди от футболна агитка, тукашният син на комуняга е изрод, който се прави на журналист. Изводът е, че в България всички комуняги и децата им са изроди. дано се намерят повече английски туристи да изтрепят това комунистическа семе.
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Сега хелзинският Кънев да му излежи остатъка, а на съдията Калтъкчиев ли беше, Калтъков ли, шут .
16
Полуграмотни инепти ви пишат статиите. Убийството е при неизбежна самозащита. Какво повече търси медийната клоака под тази история е напълно ясно. Но с тези аФтори само става по-смешно и жалко.
17
Версията на Полфрииман: Група от 16 души, сред които Монов и Антон Захариев, започват саморазправа с бездомник и го повалят на земята, австралиецът се намесил, за да спре побоя и при самозащита убива Монов и ранява Антон Захариев. Това става на площад Св. Неделя в центъра на София където е пълно с камери. При следствието мистериозно изчезват всички записи от камерите.
18
Преди да дойдат комунетата на власт,сме биле 'прусаците' на балканите.
19
Пик, за магдалинчева нещо, а - у
20
Където видите коментар на пуберна,полуграмотна отрепка,която говори за комуняга или комунизъм в 21-ви век,той е 100% селянин,закъснял за реализация в столицата и залагащ на седмица спатия! Да,ама,дървения “професор” Жабата умря!
21
Продължаваш да пишеш глупости.Как така записите изчезват,а ти знаеш как се е случило нападението.Стига манипулира!Студента е намушкан с нож в гърба,каква самоотбрана?
22
Когато те нападнат 15 злобни скинари трябва ДА се отбрНяваш Скинара не е намушкан в гръб. Има експертиза.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 13999
архив

Млад мъж крачи нервно напред-назад из родилния дом. По едно време излиза една медицинска сестра и му казва:

- Честито! Роди ви се момиченце!

- Слава богу, че е момиченце, да не се мъчи като мен…

няма нови новини
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
сега
2445
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Михаела Маринова разбива клишета - вижте как поп звездата тества любовта на футболист на ЦСКА с театър и симфоничен оркестър
x
Кои са най-големите късметлии тази есен според зодията
x