Двама от обвиняемите по аферата в културата обжалват мерките си

Темида

Двама от обвиняемите по аферата в културата обжалват мерките си

8488
преди 7 часа
Двама от обвиняемите по аферата в културата обжалват мерките си
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Двама от обвиняемите по аферата за източване на държавни средства, която тръгна от Разградската филхармония, обжалват мерките си за неотклонение пред съда в Пловдив. За схемата, чрез която са източвани средства от театри в страната, стана ясна преди седмица.

препоръчано

Компютърният специалист Петко Писков от Пазарджик е обвинен в съучастие при присвояването на близо 1 милион лева от театъра в Разград. Той е сочен за един от помагачите на директора Левон Манукян в схемата, припомня БНТ.

Другият, който иска по-лека мярка, е каскадьорът Атанас Георгиев от Перник. За него се смята, че се е грижил за набирането на нови работници. Част от наетите са били от Перник и никога не са посещавали Разград. Георгиев лично е прибрал на ръка или теглил от банкови карти сумите.

По схемата в разградския театър са били назначени над 40 души със значително завишени възнаграждения. И Писков, и Георгив са с постоянна мярка за неотклонение.

Манукян беше пуснат под гаранция от 50 000 лева, за която все още няма информация дали е била внесена. По-рано Манукян поиска по-малка гаранция, но искането му не беше удовлетворено.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК