Двама от топ пилотите на Путин са унищожени с ракета HIMARS в Украйна, Путин е бесен (СНИМКИ)

Европа

Двама от топ пилотите на Путин са унищожени с ракета HIMARS в Украйна, Путин е бесен (СНИМКИ)

22464
на 25.07.2022
Двама от топ пилотите на Путин са унищожени с ракета HIMARS в Украйна, Путин е бесен (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Двама от най-добрите пилоти на Путин бяха убити от ракета HIMARS в Украйна, докато висшето ръководство на Русия продължава да бъде разбивано на парчета от произведени в САЩ оръжия, съобщава "Дейли Мейл".

препоръчано

41-годишният Максим Потьомин, боен пилот с чин подполковник, загина, когато кортежът му беше ударен от прецизно управляема ракетна артилерия в Донецк на 8 юли.

Смята се, че същата атака е убила полковник Анатолий Стасюкевич, 54, също боен пилот.

Смъртта на офицерите беше известна и преди, но фактът, че са били убити от HIMARS, беше разкрит едва през уикенда от бащата на Потьомин Алексей.

Смята се, че нападението е извършено с помощта на западното разузнаване.

Г-н Потьомин, председател на Волгоградската регионална федерация по парашутизъм, каза пред местните медии: „Колата на сина ми беше ударена от ракета HIMARS.“

Подполковник Сергей Михайлов, 42, който командваше мотострелкови батальон, също беше убит в Украйна, но загина отделно от Потьомин и Стасюкевич.

Потьомин е женен с две деца - син на 15 и дъщеря на 8 години - и е награден посмъртно с орден за храброст от Кремъл, който признава безкористни прояви на смелост и храброст.

Наталия Дудинка, неговата кръстница, каза, че загубата й е причинила "огромна, огромна скръб", добавяйки: "Няма думи, които да изразят тази болка".

Стасюкевич, началник-щаб на 1-ва гвардейска Барановичка Червенознаменна смесена авиационна дивизия, беше трето поколение военен пилот.

Той е летял в същата част като Потьомин, която е базирана в Кримск, Краснодарски край.

Смъртта на триото е само най-новата смърт на руския военен елит, причинена от HIMARS - прецизна ракетна артилерийска система, предоставена на Украйна от САЩ, която пристигна на бойното поле преди около месец.

Стасюкевич е бил началник-щаб на 1-ва гвардейска Барановичка Червенознаменна смесена авиационна дивизия и военен пилот трето поколение

Хората на Киев използват оръжията, за да нанасят удари по руски командни пунктове и складове за амуниции дълбоко зад фронтовите линии, които преди това са били извън обсега.

Говори се, че Путин е бил разгневен от ефективността на ракетите, тъй като е бил уверен, че руската противоракетна отбрана от последно поколение може да ги свали.

Подполковник Максим Потьомин

Полковник Анатолий Стасюкевич

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК