Два бестселъра за неслучилите се митове в голямото кино и литературата 

КУЛТУРА

Два бестселъра за неслучилите се митове в голямото кино и литературата 

5595
на 10.11.2022
Два бестселъра за неслучилите се митове в голямото кино и литературата 
Автор:   ПИК

Две уникални книги от известно време радват родните читатели и са идеален подарък за всеки истински любител на литературата и киното. Това са „Великите книги, които никога няма да прочетете“ от Бърнард Ричардс и „Великите филми, които никога няма да гледате“ от Саймън Бронд. И двете томчета са луксозни, цветни издания, които проследяват незавършените произведения на знаменити световни писатели и режисьори и обясняват причините, поради които техните творби остават само в проект, вместо да се радват на заслужена слава.

препоръчано

Във „Великите книги...“ ще откриете неподозирани детайли за замисъла на редица романи, неизвестни сюжетни подробности, автентични страници от ръкописи, проектни корици, даже данни как е трябвало да се развият героите според оригиналния авторов замисъл. Разказва се за нереализирани проекти на над 50 класически и съвременни писатели, сред които Маркес, Хайнрих Бьол, Ирен Немировски, Итало Калвино, Робърт Луис Стивънсън, Байрон, Дикенс, Греъм Грийн, Марсел Пруст и още много други, а любопитен елемент е и присъствието на двама български автори – Ивайло Петров и Димитър Димов.

„Великите филми...“ пък изкушава киноманите със снимки зад кадър, с първи афиши, сценографски скици и детайли за финансирането, както и с малко известни факти за тайни преговори с една или друга кинозвезда при ангажирането им в дадена роля. Пред читателя оживяват незаснетите шедьоври на Стенли Кубрик, Дейвид Линч, Серджо Леоне Алфред Хичкок, Чаплин, братя Коен, Бари Левинсън и много други легендарни режисьори.

Книгите са издадени на български с логото на „Милениум“, в компетентния превод на Павел Иванов и под редакцията на всепризнатия корифей Владимир Трифонов, а цената им от 29,99 лв. ги превръща в достъпна идея за подарък по предстоящите коледни празници.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК