Два пожара бушуват в Кюстендилско, пожарникари и горски се борят със стихиите

Инциденти

Два пожара бушуват в Кюстендилско, пожарникари и горски се борят със стихиите

14465
на 19.07.2024
Два пожара бушуват в Кюстендилско, пожарникари и горски се борят със стихиите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пожарникари и екипи на горските стопанства от региона през целия ден гасиха пожари в района на село Ваксево-Фролош и при село Червена ябълка, Кюстендилско, на границата със Северна Македония.

препоръчано

Засегнати са гори, големи територии площ, като и през нощта двата пожара ще се наблюдават.

В района на Червена ябълка пожарът е върху бивши земеделски земи, горят сухи треви и храсти, но пламъците навлезли и в широколистна гора. Мястото е непосредствено под границата със Северна Македония, но няма опасност огънят да я премине.

"От две страни е локализиран, от запад и от север пожарът в Червена ябълка. Пожарът се е развил върху площ от около 600 декара. На място са екипи от пожарната с 4 коли и на Горското стопанство. 11 наши служители и 16 на Горското стопанство. Има водоноска от Общината. Сухите треви са били земеделски земи, които са необработваеми", каза пред БНР говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка.

По-спокойно е в района на селата Ваксево и Фролош, който гори четвърти ден. Там пожарът се доугасява, като ще се следи и през нощта за тлеещи огнища. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК