Два положителни теста за коронавирус при националите ни по биатлон

Други спортове

Два положителни теста за коронавирус при националите ни по биатлон

3745
на 21.01.2021
Два положителни теста за коронавирус при националите ни по биатлон
Автор:   ПИК

Българският отбор по биатлон, който прекара 10 дневна карантина в Оберхоф (Германия), премина през нови PCR тестове във вторник, съобщава БТВ.

препоръчано

Новите резултати показват, че Антон Синапов, който беше отрицателен при първото тестване е заразен с коронавирус. С положителен тест е и ваксмайстор Стефани Попова.

 Немските власти смятат, че това е остатъчен вирус и тя вече не е заразна.

Милена Тодорова, Владимир Илиев, Красимир Дочев, Витали Норицин, Александър Младенов и Захари Димитров са отрицателни тестове за коронавирус.

Благой Тодев, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Димитър Герджиков също вече са извън карантина, но поради по-малко от 10 дни след последните симптоми те не са преминали през PCR тестове, поради което не могат да тренират на центъра по биатлон в Оберхоф.

Под карантина до 23 януари остават двама от ваксмайсторите – Красимир Стоилков и Борислав Петров, които също са имали симптоми и не са преминали през тест.

Целият отбор ще бъде тестван отново утре преди да напусне Оберхоф (Германия).

На база на тези последни резултати ще се вземе решение, кой ще участва на европейското първенство, кой да пътува за лагер в Италия и, ако се налага, кой да се прибере в България.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 250
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това