Двете маски на Бойко, който...

АВТОРСКИ НОВИНИ

Двете маски на Бойко, който...

671732
на 18.01.2021
Двете маски на Бойко, който...

Популярната навремето фраза на Тодор Колев "Как ще ги стигнем американците" трябва да си спомнят днес всички политически лилипути, които напират да бият Бойко Борисов на изборите. Защото няма как да го стигнат.

препоръчано

Нито един от тях не може и да си мечтае да постави политическите и държавните рекорди, които той регистрира за няма и 10 пълни години във властта.

И не само защото надмина Стефан Стамболов по стабилност и продължителност в управлението.

А защото вдигна двойно за един мандат пенсиите, учителските заплати и тези на медицинските работници, смъкна безработицата до рекордно ниско ниво, направи най-висок БВП в последните 30 години, вкара икономиката ни в банковия съюз и успешен път към Еврозоната, събира рекордни приходи от данъци заради успешната борба с контрабандата, модернизира училищата и болниците, разправи се с олигарсите и босовете, постигна мечтаната независимост от руския газ и показа днешна България на картата на Европа и света, където думата му се слуша наравно с тази на най-високопоставените лидери. 

А също и защото е единственият български държавник от посткомунистическата ни история, който общува еднакво добре с всички и комуникацията му води до добри резултати за цялата нация. Сякаш има две маски, с които се грижи от една страна за имиджа и успехите на България навън, и друга - с която помага на всеки съгражданин из цялата държава. 

Никой от тези улични лилипути, дори да са в президентски одежди, няма как и да мечтае да бъде еднакво харесван и приеман и в Лъки и махалите из Родопите, които Бойко феноменално знае наизуст (както впрочем знае и газопреносната мрежа в региона по точки, че и износа и БВП на страните, наравно със строящите се пътища и църкви у нас), и в Белия дом и Брюксел от топ лидерите.

Когато Радев, г-жа Техноимпекс, Мая Общата и Христо Маджото съберат Меркел, Макрон и сие да си говорят с Ердоган, или проведат успешни преговори за Балкански поток и нов АЕЦ у нас и със САЩ, и с Русия, а в същото време решават проблемите на бабите в Сърница и учениците в Рибново и ги познават лично, тогава може и да започнат да сънуват, че някой ден ще се превърнат в държавници от ранга на Борисов. 

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това