Две силни земетресения разлюляха Балканите - ето кои български градове го усетиха

Епицентър

Две силни земетресения разлюляха Балканите - ето кои български градове го усетиха

64306
преди 5 часа
Две силни земетресения разлюляха Балканите - ето кои български градове го усетиха
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Две силни земетресения разлюляха Балканския полуостров рано сутринта, съобщават от НИГГГ към БАН.

препоръчано

В 3:14 часа в Турция е регистриран трус с магнитуд от 4.8 по скалата на Рихтер с епицентър в близост до град Афионкарахисар. 

Два часа и половина по-късно, в 5:48 българско време, в сръбския град Враня е имало земетресение с магнитуд от 4,0 по скалата на Рихтер според данните на НИГГГ и 3,7 по данни на Европейския сеизмологичен център.

По данни на Европейския сеизмологичен център земетресението в Турция е било с магнитуд от 4,4 по Рихтер, а това в Сърбия - 3,7.

Трусът в Сърбия е усетен в Благоевград и София, като хората признават, че са усетили разлюляване в продължение на "няколко секунди".

Дълбочината на земетресението край Враня е 15 км. "Усетих разтрисане за 2-3 секунди", докладва наш сънародник от Благоевград в сайта на Европейския сеизмологичен център.

Още двама, този път от София, посочват, че също са усетили разлюляването.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК