Двойка полярни мечки уби работник в Канадска Арктика

Америка

Двойка полярни мечки уби работник в Канадска Арктика

15743
на 11.08.2024
Двойка полярни мечки уби работник в Канадска Арктика
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Двойка полярни мечки нападна и уби работник на отдалечен правителствен радиолокационен обект в канадската Арктика, съобщи операторът на съоръжението.

препоръчано

Атаката е произтекла в аванпоста на остров Бреворт в канадската далечна североизточна територия Нунавут, каза Nasittuq Corporation, логистичната компания, сключила договор за експлоатация на обекта.

„Нападение от две полярни мечки доведе до загубата на един от нашите ценни служители“, се казва в съобщението. „Служителите на Nasittuq пристигнаха на местопроизшествието и едно от животните бе убито“, се посочва още от логистичната компания.

Мястото е един от десетките аванпостове на Северната система за предупреждение, осеяли далечния север на Канада, образувайки защитна линия за наблюдение срещу нахлувания на самолети или атаки с крилати ракети. Радарното покритие обхваща над 5000 километра от Аляска до Лабрадор в източна Канада. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК