Двуцветно шоколадово парфе

Читателски рецепти

Двуцветно шоколадово парфе

16600
на 23.09.2013
Двуцветно шоколадово парфе
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мария Ташева, Пловдив

препоръчано

Необходими продукти:
За основата:
140 г бисквити
50 г разтопено масло
1-2 с.л. пудра захар
2-3 с.л. прясно мляко
50 г орехови ядки
За шоколадовото парфе:
400 мл течна сметана – неподсладена
150 мл прясно мляко
6 с.л. захар
2 пакетче желатин
125 г млечен шоколад
125 г бял шоколад
1 ванилия за бялото шоколадово парфе
Начин на приготвяне:
На основата:
Ореховите ядки леко се запичат. Слягат се в пасатор и се смилат на брашно. Бисквитите също се смилат и се смесват с орехите, слага се и пудрата захар. Маслото се разтопява и се прибавя към сухата смес, добавя се и прясното мляко, така че да се получи тесто.
Получената смес се разстила в тава с отделящо се дъно. Заглажда се добре. Оставя се в хладилника да изстине и втвърди.
На парфето:
В купа се смесват млякото и сметаната. Леко се затопля тази смес. Разделя се на 2 части. 1 пакет желатин се накисва в 50 мл студена вода и се оставя 5 мин да набъбне.
Млечният шоколад се разтопява на водна баня. Набъбналият желатин също се разтваря на водна баня. Смесваме 200 мл от течната смес с разтопения млечен шоколад, добавяме и желатина (млечната смес трябва да е леко топла). Получената смес се разбива добре и се налива във формата върху бисквитения блат. Прибира се във фризера за около 10 мин - да стегне напълно парфето. Същата процедура се повтаря и с белия шоколад, като в бялото парфе слагаме и 1 ванилия.
Слагаме готовата торта в хладилника за 1 час.



Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК