ДеБъ приватизираха столична градинка - ползват я за партийна реклама (СНИМКИ)

Политика

ДеБъ приватизираха столична градинка - ползват я за партийна реклама (СНИМКИ)

48171
на 23.11.2020
ДеБъ приватизираха столична градинка - ползват я за партийна реклама (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Огромна вълна на възмущение се развихри в социалните мрежи срещу скандална акция на ДеБъ. Поредната изцепка на хората на Христо Иванов-Маджото е да си присвоят общинска собственост за партийни цели. Младежите от партията решили освен да правят масовка на метежите, да ползват за реклама на бутиковата си формация пейките пред община "Слатина", боядисвайки ги в цветовете й. Изборът не е случаен, тъй като там кмет е Георги Илиев от ДеБъ, който предизвика куп скандали, след като местна градинка бе на път да се превърне в паркинг и само протеста на родителите от квартала, я спаси от лапите на алчните партийци.

препоръчано

Сега обаче без никакви законови разрешения, хората на Маджото хванали боите и четките и намазали по изключително грозен начин пейки, които са от години пред общината и бяха в зелен цвят, но никой не си е позволявал да ги съсипва така и да ги употребява за партийни цели. 

Всичко това обаче явно не притеснява кметът на район Слатина Георги Илиев, който побърза да се похвали с боядисаните пейки и да благодари на своите от ДеБъ за "чудесната" инициатива. Самият Илиев преди седмици се изгаври със заповедта на здравния министър за задължителното носене на маски и реши да си направи дебелашка шега, като си продупчи маската, за да може да пуши и, че вече така било модерно. 

Коментар по темата направи и зам.-външният министър и председател на младежите от ГЕРБ Георг Георгиев: Не знам защо натрапена партийна пропаганда бива представена като „доброволчество”?!

С какво право, който и да е, използва публична/общинска собственост, за да си рекламира организацията?

През годините капацитетът на МГЕРБ, като най-голяма дясноцентристка младежка политическа формация в страната, е позволил да се осъществят хиляди общественополезни инициативи, но при нито една не е допусната злоупотреба или подобно крещящо обладаване на обществено пространство", написа във фейсбук Георг Георгиев. 

Още по-гневен коментар направи и Мирослав Тенев, който е пловдвивската организация на младежите на ГЕРБ: 

Абсолютно недопустимо е пейки пред административна сграда да бъдат боядисвани в цветовете на определена партия. Ние от ГЕРБ вече толкова години сме имали и имаме районни кметове и от МГЕРБ сме реализирали хиляди инициативи, но никога не сме си позволявали такова нещо.

Да, България

Христо Иванов

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 276
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това