Вход
София
Времето в София 11 o C

Декласираха участник в "Пирин Фолк" заради донос

Декласираха участник в "Пирин Фолк" заради донос

на 12.08.2020
56335
0
Декласираха участник в "Пирин Фолк" заради донос
Автор: ПИК
12.08.2020
0
56335

Деца се топят с доноси до организаторите на "Пирин Фолк", за да се прецакат за участие във фестивала. Заради такъв сигнал преди броени дни варненецът Донко Марков бе декласиран и от двата конкурса - за изпълнител и за авторска македонска песен, които ще се проведат на 28, 29 и 30 август в Летния театър в Сандански.

Връчват нова награда на IV-то издание на "Детски Пирин Фолк" в Сандански</p><p>

Връчват нова награда на IV-то издание на "Детски Пирин Фолк" в Сандански

За първи път на IV-то издание на "Детски Пирин Фолк"...

на 04.08.2020

Причината е, че е в нарушение на регламента, според който трябва да има навършени 16 г. в деня на форума, а той ще ги направи след близо 3 месеца, съобщава "Телеграф"

Майката на момчето Ваня Маркова, която също е известна народна певица и вокален педагог, първа проплака от доноса в социалните мрежи. "Това е писмото на "доброжелателя", който се е нарекъл Стефан Станчев, адресирано до Ненчо Касъмов, директор на фестивала, което е за елиминирането на Донко Марков. Ще се удави в злобата и завистта си", публикувайки доноса.

"Ние не сме крили рождената му дата при подаване на заявките за участие. Освен това те знаят кога е роден още от 2017, когато Донко Марков спечели първия "Детски Пирин Фолк". Нямаше нужда да му устройват такова унижение, защото той не заслужава подобно отношение", пише още Ваня Маркова.

Организаторите от "Фен Фолк тв" обаче веднага я обориха, като публикуваха видеото от селекцията на 11 юли, в което момчето на няколко пъти твърди, че е на 16, даже казва, че е нямало търпение да ги навърши. „

"Нямаме законовото и морално право да направим компромис за един участник за сметка на всички останали. Не приемаме и отказа от отговорност за случилото се от страна на семейството на Донко, опитите да се изопачават фактите и да се петни името на фестивала "Пирин Фолк". Донко Марков е изключително талантлив и можещ млад изпълнител, но той не е единствен и наша морална отговорност е да даваме равен шанс на всички. Правилата са, за да се спазват", коментира случая Ненчо Касъмов.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34714
архив

Срещнали се двама, разприказвали се, по едно време единият попитал: - А какво прави жена ти? После се сетил, че жената е починала и продължил непринудено: - Все в същото гробище ли си е?

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x