Делото „Червеи” се гледа при открити врата

Темида

Делото „Червеи” се гледа при открити врата

4169
на 20.10.2015
Делото „Червеи” се гледа при открити врата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Делото „Червеи” се гледа при открити врата. Това реши състав на Софийския градски съд с председател Иван Коев, който прочете определението си пред камерите.

препоръчано

Съдията се мотивира с редица международни и български актове. Той посочи, че публичността осигурява прозрачност на съдебните процедури и защита чрез информиране на обществото за начина, по който оперират механизмите на правото. Съдията подчерта в определението си, че чрез публичността на съдебния процес се гарантира не само неговата справедливост, но и правото на обществото да получава информация.

„Ограничаване на публичността на настоящия процес би могло да бъде допуснато само в случаи, когато това е строго необходимо при приобщаване на секретни материали”, заяви Коев. Така той прецени, че при закрити врата могат да се извършват отделни процесуални действия, в случай, че се налага да се коментира например класифицирана информация. По делото „Червеи” в съдебни заседания се очаква да бъдат разпитани общо 43 свидетели. 

свързани новини

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК