Делян Добрев ексклузивно пред ПИК за връщането на МЕТ в газовите доставки. Депутатът от ГЕРБ разкри как служебният кабинет надцака "Промяната" и спести милиони на държавата

АВТОРСКИ НОВИНИ

Делян Добрев ексклузивно пред ПИК за връщането на МЕТ в газовите доставки. Депутатът от ГЕРБ разкри как служебният кабинет надцака "Промяната" и спести милиони на държавата

111450
на 25.01.2023
Делян Добрев ексклузивно пред ПИК за връщането на МЕТ в газовите доставки. Депутатът от ГЕРБ разкри как служебният кабинет надцака Промяната и спести милиони на държавата
Автор:   ПИК

Председателят на Енергийната комисия в Народното събрание и бивш министър на енергетиката Делян Добрев потвърди информацията на ПИК, че МЕТ се връща като доставчик на газ на българския пазар.

препоръчано

Както медията ни съобщи по-рано днес фирмата, компанията ще доставя синьо гориво на страната през февруари.

В началото на месец юни 2022 г. Делян Добрев, заедно с колегата си в ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков внесоха сигнал в ДАНС за действията на "Булгаргаз" по време на последното редовно правителство заради договорите за газови доставки с посредничеството на "МЕТ Енерджи".

Подателят на сигнала Делян Добрев не е притеснен, нито е изненедан, от завръщането на МЕТ като доставчик за месец февруари. 

"Миналата година купуваха директно от МЕТ без търг и конкурс на цени с включени комисионни. Сега МЕТ печелят след търг с множество участници на многократно по-ниски цени от лятото на миналата година. Достатъчно е само да се сравнят цените от тогава и сега. Само да ви припомня, че миналата година посредникът МЕТ си назначи направо директор на държавното предприятие. След като го назначи, той започна да купува газ от собствената си фирма", коментира пред ПИК Добрев.

Той припомни и цените, при които преди няколко месеца МЕТ доставяше газ на България.

"По времето на "Продължаваме промяната", МЕТ продаваха на "Булгаргаз" на цена от 100 до 170 евро без остъпки от TTF. Сега служебният кабинет купува от МЕТ на 50 Евро с 25% отстъпка от TTF. Сами можете да направите разликата. Ето защо не съм обезпокоен от връщането на МЕТ на пазара", добави още бившият министер на енергетиката.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Тичането за здраве в града може да бъде опасно Тичането за здраве в града може да бъде опасно
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК