Делян Добрев не издържа: Борисов не ми дава, но трябва да се знае истината за тази гениална измама на моя "приятел" Асен

Епицентър

Делян Добрев не издържа: Борисов не ми дава, но трябва да се знае истината за тази гениална измама на моя "приятел" Асен

270690
преди 6 часа
Делян Добрев не издържа: Борисов не ми дава, но трябва да се знае истината за тази гениална измама на моя приятел Асен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бойко Борисов непрекъснато предупреждава на депутатите си да пестят критики по адрес на "Промяната" и нейните лидери, макар че почти винаги я нарушава и самият той по време на предизборните събрания на ГЕРБ. 

препоръчано

Забраната важи най-вече за критик №1 на Асен Василев - Делян Добрев. Водачът на листите на ГЕРБ-СДС за Хасково и Разград обаче не може дълго време да стои сдържан за алабализмите на "добрите сили". 

"Борисов не ми дава, но трябва да се знае истината. Аз неслучайно казвам, че те са гениални измамници. Да, изглежда привидно, че най-големите ръстове на доходите са по времето на "Промяната". Мамят, че вдигат заплатите с по 15%, но в същото време за две години са вдигнали доходите с... 1 процент. Не се заблуждавайте! Вярно ли е, че са ги вдигнали? Вярно е, но е половината истина. Те ги вдигнаха, но вдигайки ги, увеличиха инфлацията", заяви Добрев на партийната сбирка в Търговище днес. 

"Три години поред моя "приятел" Асен прави бюджети, които са проинфлационни. Тоест държавата прави инфлацията. Тя не е долетяла от Украйна или от Сирия. Тя е произведена от Асен Василев. ГЕРБ можеше да държи инфлацията на минус в продължение на години, а те само за 3 години направиха почти 40% сумарна инфлация, която изяде доходите. Реалното увеличение на доходите за целия им период е 1 процент. А при ГЕРБ - всяка година 10%", добави острието на ГЕРБ.

Добрев обясни подробно как точно се "произвежда" инфлацията.

"Икономиката може да расте по 4 начина - като увеличиш потреблението, като увеличиш инвестициите, като увеличиш правителствените разходи и износа. Върху износа ние нямаме пряко влияние, защото той зависи от нашите партньори. Правителствените разходи ги раздуваха, влизаха в големи бюджетни дефицити, източиха всички сметки на държавата - от парите за "Хемус" 1 милиард, от НЕК взеха 1 милиард за зърно, общо от енергетиката - 5.3 милиарда. Държавата има различни предприятия и джобове, пребъркаха всички джобове и събраха парите. Взеха ги, похарчиха ги и на външен вид намалиха дефицита под 3%. Но ако не бяха тези пари, които събраха, той щеше да е много по-голям. Като събраха тези пари и изтеглиха кредити, казаха "Вдигаме доходите!", за да вдигнат потреблението. Ето по този начин вдигнаха и инфлацията", каза още Делян Добрев. 

Той обърна отново внимание и на алтернатива, която от ГЕРБ предлагат за растеж на икономиката - чрез привличането на големи мултинационални компании и фондове, които да инвестират в инсфраструктурни обекти.

"От вчера говорим за 10 такива проекта, вече имаме 4-5 набелязани. Само от 1 проект, който сме идентифицирали, в държавата може да влиза по 1 млрд. на година допълнителен доход от момента, в който този обект заработи. Това е начинът да стимулираме икономиката - нови работни места, реално увеличение на доходите, приходи в бюджета... Това е изходът от кризата, в която ни вкараха", заключи Добрев. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: При ППДБ всичко е нула, но с 80 процента по-скъпа, каква завладяна държава, то няма какво да завладееш (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: При ППДБ всичко е нула, но с 80 процента по-скъпа, каква завладяна държава, то няма какво да завладееш (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК