Делян Добрев: ППДБ искат Външно, защото "Ники трябва да пътува"

Акценти

Делян Добрев: ППДБ искат Външно, защото "Ники трябва да пътува"

115551
на 09.02.2024
Делян Добрев: ППДБ искат Външно, защото Ники трябва да пътува
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Външно министерство не би трябвало да е спор, защото то е на ГЕРБ. Така беше договорено. Ние тази седмица имахме два пъти събрание на Изпълнителната комисия. И знам как се е развила цялата ситуация. Борисов разказа, че Кирил Петков му е казал: "Ники трябва да пътува". Ние бяхме много озадачени, но отстъпихме. Това заяви пред БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

препоръчано

"Казахме - добре, няма да е Мария Габриел, ще излъчим някой друг", поясни той.

И заяви още: "Тази сутрин дойде Кирил Петков и каза - няма първи, втори, трети. Ние това министерство го искаме задължително и това е червена линия".

"Да събориш кабинета, защото "Ники трябва да пътува" (или жена му), е абсолютно несериозно. Вероятно искат да постигнат някакви външнополитически цели. - Да разнасят сред западните партньори руските опорки - как руският нефт е най-хубав и за милиардите, които дадоха на Путин", коментира той.

Добрев заяви, че за Външно ГЕРБ имат много по-добре подготвени хора, а акад. Денков е просто... химик. 

"Защо искат да вземат това министерство на всяка цена? Те не харесват вътрешния министър и защото се скарали с него, дайте сега да вземем Външно... Защо, ако този министър е на ГЕРБ, още преди 9 месеца не казаха "Той е от ГЕРБ", а се сетиха, чак когато се скараха", коментира Добрев.

Запитан дали той е вътрешна опозиция в ГЕРБ или е "лошото ченге, което вдига залозите", той отговори: "В нашата партия се толерира различното мнение. Ако не беше така, нямаше да ме пускат по телевизиите и да споделям своето мнение. Аз не съм спирал да участвам, въпреки че имаме различни позиции с партията. Смятам, че целта за еврозоната е още прекалено далече". 

Добрев заяви още, че ГЕРБ никога не са се страхували да отидат на избори, било то извънредни. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор с нови подробности за катастрофата с Кирил Петков - до два месеца става ясно има ли превишена скорост на колата на НСО (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор с нови подробности за катастрофата с Кирил Петков - до два месеца става ясно има ли превишена скорост на колата на НСО (ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК