Вход
София
Времето в София 11 o C

Деница Сачева със страхотна новина: Догодина правим минималната заплата 650 лева

Деница Сачева със страхотна новина: Догодина правим минималната заплата 650 лева

на 25.09.2020
103162
0
Деница Сачева със страхотна новина: Догодина правим минималната заплата 650 лева
Автор: ПИК
25.09.2020
0
103162

Благодарение на политиката ни за запазване и осигуряване на заетост не само не допуснахме скок на безработицата, но и не позволихме сериозен спад в доходите. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Добрич. Тя бе по инициатива на общинските съветници от местна коалиция ГЕРБ- СДС.

Министър Сачева на среща с дирекциите за "Социално подпомагане" в Добрич

Министър Сачева на среща с дирекциите за "Социално подпомагане" в Добрич

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева...

на 24.09.2020

Домакини на форума бяха общинският ръководител на партията в Добрич Красимир Николов и председателят на групата съветници Зорница Михайлова.

"60/40 е мярката, която най-бързо трябваше да бъде структурирана и пусната в действие. Приложението й показва и тенденция за „изсветляване“ на бизнеса“, посочи Деница Сачева.

По думите й новият дизайн на мярката е значително по-облекчен и разширен като сектори и възможности. В следващите месеци основен фокус ще продължат да са бизнесът и заетостта, като съвместно с Министерство на икономиката се договаря грантова схема за 100 млн. лв., насочена към осигуряване на безопасни условия на труд.

Подчертана бе устойчивата тенденция за повишаване на доходите, водена при управлението на ГЕРБ. Деница Сачева сподели, че правителството ще предложи от следващата година минималната работна заплата да стане 650 лева. Присъстващите изказаха удовлетворението си от решението на правителството за пореден месец да се осигурят допълнително 50 лв. към пенсиите.

Министър Сачева представи обсъжданите четири варианта за ръст на пенсиите, като подчерта, че увеличението на доходите, освен политика, е и икономика. Тя обсъди с актива на ГЕРБ-Добрич и различните програми в подкрепа на хора в неравностойно положение.

Министър Сачева с важни новини за мярката 60/40

Министър Сачева с важни новини за мярката 60/40

Новият модел на 60/40 ще продължи до края на годината, но...

на 24.09.2020

"Основен фокус в новия програмен период на ОП "Развитие на човешките ресурси“ ще бъде заетостта, запазването на работните места и намаляването на младежката безработица“, посочи още Деница Сачева.

"Новата тема, по която ще се работи в следващите години, е сребърната икономика. Предстои да се уточни видът на интегрираните здравно- социални услуги за хората над 60-65 г., употребата на технологии и развитието на предприемачество за възрастните хора", завърши тя.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34781
архив

- Ало, како, стана нещо много лошо! Тате се качи да бере ябълки и падна от дървото! - И какво? - Ами загубихме го, како! - Добре, де, а под дървото търсихте ли?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (НА ЖИВО)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за дъждовния четвъртък - късметът на Лъвовете изневерява, Везните два пъти да мислят преди да направят нещо
x