Денков и Кьовеши обсъдиха ролята на прокуратурата в битката с организираната престъпност (ВИДЕО)

ВИДЕО

Денков и Кьовеши обсъдиха ролята на прокуратурата в битката с организираната престъпност (ВИДЕО)

26309
на 09.11.2023
Денков и Кьовеши обсъдиха ролята на прокуратурата в битката с организираната престъпност (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Значението и ролята за борбата с корупцията и мястото на българската прокуратура в нея обсъдиха на среща с европейския прокурор Лаура Кьовеши премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

препоръчано

„Първо искам да благодаря на европейския главен прокурор, госпожа Кьовеши, че отново посети България, с което показва колко важно е да се покрие цялата територия на Европа със силно присъствие на Европейската прокуратура”, каза Денков.

Той припомни, че поводът за посещението е конференцията, свързана с борбата с корупцията.

„Борбата с корупцията вече не е само борба за спестяване на публични средства, а вече започна да се превръща и в борба за запазване на демокрацията. Значението и ролята на борбата с корупцията придоби нови по-глобални измерения”, заяви Денков.

Той обясни, че е имало кратка среща между него, Кьовеши и Мария Габриел.

„Говорихме за работата на Европейската прокуратура в България и набелязахме някои мерки, с които правителство би могло да помогне”, каза Денков.

„Срещите бяха много конструктивни”, заяви Кьовеши.

„Първо трябва да завършим процеса по финализиране на офиса на европейската прокуратура в България, така че да е напълно функциониращ. В момента не сме запълнили броя на функциониращите прокурори”, каза Кьовеши. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Бойко Борисов закрива предизборната кампания ГЕРБ: Удържахте 4 г. мачкане, стъргане, рашковщина и ние сме ви длъжници (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК