Депутатите ще гласуват окончателно промените за вдигане на тавана на бюджетния дефицит

Политика

Депутатите ще гласуват окончателно промените за вдигане на тавана на бюджетния дефицит

5403
на 12.11.2020
Депутатите ще гласуват окончателно промените за вдигане на тавана на бюджетния дефицит
Автор:   ПИК

Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за публичните финанси, с които ще вдигне тавана на бюджетния дефицит, съобщава БНР.

препоръчано

По програма точката е първа в дневния ред. Прагът на дефицит, който към момента според българското законодателство е 2 на сто от брутния вътрешен продукт, след поправките може да бъде по-висок -  3 процента или повече. През април заради коронавируса и последвалата икономическа криза, Европейската комисия разреши на всяка държава-членка да има право временно да прехвърля 3-процентния дефицит в бюджета си.

Народното събрание трябва да разгледа и промени в Закона за българските лични документи, според които открадната или изгубена лична карта, която е била обявена за невалидна, няма да може отново да се обявява за такава, в случай че бъде намерена. Целта е да се постигне съответствие на информацията на документите, налична в МВР, Интерпол и Шенгенската информационна система.

Очаква се народните представители да продължат и с Кодекса на труда, чиито текстове предвиждат преименуването на празника 24 май и увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно, срещу което БСП се обяви категорично против.

Вчера поправките не бяха гласувани и заради липсата на кворум при направената поименна проверка и заседанието беше прекратено.

 

Сподели:
Бомба x
Уникалните свойства на меда - ето какви са те Уникалните свойства на меда - ето какви са те
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това