Вход
София
Времето в София 8 o C

Депутатът от Атака Илиян Тодоров пред ПИК! Не трябва да се печели от акциза на горивата, да се вземе от милионерите

Депутатът от Атака Илиян Тодоров пред ПИК! Не трябва да се печели от акциза на горивата, да се вземе от милионерите

Депутатът от "Атака" е убеден, че цените на петрола у нас са необосновани
на 15.01.2016
2622
1
Депутатът от Атака Илиян Тодоров пред ПИК! Не трябва да се печели от акциза на горивата, да се вземе от милионерите

Илиян Тодоров е един от най-младите и ерудирани депутати от партия „Атака”, верен поддръжник на лидера Волен Сидеров.

Илиян Тодоров от "Атака": Който се чувства заплашен да даде жалба

Илиян Тодоров от "Атака": Който се чувства заплашен да даде жалба

Илиян Тодоров от "Атака" бе потърсен за коментар след...

на 06.11.2015

Той е роден на през 1980 година в София. Завършва икономика в УНСС и Военната академия „Георги Раковски“. Специализирал в САЩ и Германия.

През 2010 година изнася научен доклад на тема: „Опасността от придобиване на оръжия за масово унищожение от страна на терористични организации“. Следващата година започва работа в „Атака“ като регионален координатор за Югозападна България. Сътрудник в парламентарната комисия по външна политика и отбрана от квотата на партия.

Интервю на Гергана Танева

- Г-н Тодоров, цената на горивата в световен мащаб драстично пада. Според вас това не трябва ли да рефлектира върху крайните цените на горивата?

- Разбира се, че трябва да рефлектира върху крайните цени, нещо повече. Всички виждаме вече до колко стигна един барел петрол, а цената на бензиностанциите си остава същата. Онзи ден г-н Горанов каза, че цената на бензина няма как да спадне! Цената на барел вече е 15 долара и въпреки това цената на горивата у нас нямало как да се намали, защото ДДС и акцизите у нас били високи?! Ами да си ги намалят, защото това е грабеж на народа. Трябва да си увеличат данък печалба на милионерите в България и от там да си пълнят бюджета, а не чрез горивата и акцизите.

- Как ще коментирате това, че Марешки е единственият, който намали цените на горивата в своите бензиностанции?

. Не съм запознат с този въпрос, но самия факт, че продава на 1,70, не знам как се формира тази негова цена. Това обаче говори, че това може да се направи на всички бензиностанции в България, след като той може да си го позволи. Вижте и транспортните фирми, въпреки всичко и техните цени си остават същите. Говори се дори, че барел петрол може да достигне 15 долара. Ако се върнем назад, когато той се струваше 80-90 долара в България цените на горивата бяха 2,50, а сега при 30 долара са 2 лв. и ние трябва да се радваме, че са ни намалили цената с няколко стотинки. Тук става дума за всеки, който кара автомобил. Когато цената стане 15 долара пак ли ще ни обясняват, че цената от 1,90 е нормална. Незабавно трябва да се намали акциза на горивата и не държавата да взима парите от гражданите и всеки един, който ползва колата си, а да се вдигнат данъците на милионерите, които плащат 10 процента, а да е както предлагаме ние от Атака и както е в цяла Европа да плащат по 20-30 процента. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17002
архив

Журналист пита световно известен треньор:

- Как бихте описали идеалния футболист? Какви качества трябва да притежава той?

- Висока самодисциплина, спазване на режима, стриктно изпълняване на задачите, поставени от треньора, лоялност към противника, уважение на съдиите, чувство за другарство…

- Но подобни играчи има твърде малко!

- Такива играчи има, колкото си поискаш, само че те не умеят да играят футбол.. 

x
САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка "Байдън - Тръмп" в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен
x