Вход
София
Времето в София 13 o C

Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с представители на културната общност в Бяла и Русе (СНИМКИ)

Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с представители на културната общност в Бяла и Русе (СНИМКИ)

на 13.10.2020
21290
0
Депутатът от ГЕРБ Калин Вельов се срещна с представители на културната общност в Бяла и Русе (СНИМКИ)
Автор: ПИК
13.10.2020
0
21290

Народният представител и член на парламентарната Комисия по култура и медии Калин Вельов се срещна с представители на различните културни институти в Бяла и Русе, както и с артисти на свободна практика. На срещите присъстваха и народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков. Модератори на срещата бяха директорите на Държавна опера Русе Иван Кюркчиев и на ДТ „Сава Огнянов“ Орлин Дяков.

Директорът на театъра припомни, че за времето на пандемията са подсигурени заплатите на заетите във всички сценични изкуства, както и са отпуснати средства за упражняващите свободни професии творци и артисти.

По-рано през деня Калин Вельов посети Русенска опера, където разговаря с ръководството и артистичния състав. Представителите на гилдията имаха възможност да разкажат за своите проблеми, както и възможностите, коитоте виждат за разрешаването им. “Проблеми има във всички сектори и подсектори на културата, те са натрупвани през годините, не са от днес. Нашата гилдия е разностранна, има държавен сектор, свободен сектор.Хубавото на тези срещи е, че мога да чуя проблемите и част от решенията, които колегите предлагат, защото много от тях са експерти. В момента,когато започне диалог как да се сближат позициите по даден проблем -това е и началото на неговото решаване. Виждам възможност за последващи разговори с Министерството на културата за подобряване на средата, в която работим ние. Ще се постарая да помагам с каквото мога”, заяви народният представител.

Вельов вече проведе подобни срещи в София, Стара Загора и Пловдив.

Сподели:
свързани новини
Депутатът Калин Вельов катери върхове из Рила Депутатът Калин Вельов катери върхове из Рила
От миналия месец Калин Вельов е народен представител, но...
на 05.08.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34834
архив

Учителка задава въпрос на ученик:
- Какво работи майка ти?
- Майка ми е консултант.
- Чудесно! А къде работи?
- Вкъщи - непрекъснато дава акъл на баща ми.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x