Вход
София
Времето в София 4 o C

Депутат от ГЕРБ със силни думи към бизнеса в Банско - ето за какво благодари на министър Сачева

Депутат от ГЕРБ със силни думи към бизнеса в Банско - ето за какво благодари на министър Сачева

на 27.03.2020
16538
0
Депутат от ГЕРБ със силни думи към бизнеса в Банско - ето за какво благодари на министър Сачева
Автор: ПИК
27.03.2020
0
16538

Депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев благодари в профила си във Фейсбук на социалния министър Деница Сачева, която е обещала да предложи предприятията от Банско да бъдат включени в обхвата на новото постановление за схемата "60:40".

Ето какво написа по този повод Мацурев:

ДОБРА НОВИНА: Жена от Банско премина блокадата и роди здраво момченце

ДОБРА НОВИНА: Жена от Банско премина блокадата и роди здраво момченце

Жена от Банско премина през огражденията на поставения...

на 26.03.2020

Уважаеми съграждани, скъпи приятели,

През последните дни към мен се обърнаха собствениците и управителите на редица фирми от нашия регион, които се занимават с обработка на дървен материал. Потърси ме и изпълнителният директор на Завода за телефонна апаратура в гр. Банско. Всички те отправиха една и съща молба - да съдействам и техният бранш да бъде включен в постановлението на Министерския съвет, с което да имат възможност да кандидатстват за помощ. Чрез нея държавата ще поеме 60 % от възнаграждението на работниците като мярка за подкрепа на бизнеса поради извънредното положение в страната.

Вчера и днес проведох серия телефонни разговори със социалния министър Деница Сачева. Двамата обсъдихме притесненията на съгражданите ми. Подробно разгледахме възможните варианти и направих конкретни предложения за подпомагане на засегнатия бизнес в Община Банско. Тези предложения ще бъдат разгледани на утрешното заседание на НСТС.

Считам, че искането е справедливо и повече от основателно. Получих уверението на министъра на труда и социалната политика, че дейността на предприятията от Банско ще бъде включена в обхвата на новото постановление за схемата "60:40" и те ще имат възможност да кандидатстват по нея.

Искам да благодаря на министър Сачева за бързата реакция и за проявеното разбиране по поставения проблем.

Благодаря и на всички тези съграждани, които се обърнаха към мен. За пореден път се убедих, че с конструктивен диалог можем и да постигаме положителни резултати за бизнеса в Банско. Приятели с Вас съм и заедно ще се справим!

Сподели:
свързани новини
Депутатите от ВМРО даряват 20 000 лева от заплатите си на Банско Депутатите от ВМРО даряват 20 000 лева от заплатите си на Банско
Банско е първият в България и за сега единствен град,...
на 26.03.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34071
архив

Попитали Радио Ереван: - Възможно ли е филмът да бъде с хепиенд, ако в края главният герой загива? Радиото отговорило: – Да. Ако главният герой е тъщата.

 

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СДС крои бъдещето на дясната коалиция с Буруджиева, Антоанета Христова, Огнян Минчев и Антоний Гълъбов (ОБНОВЕНА)
x
НЕОБИКНОВЕН ДЕН: Празнува най-мъдрото име - днес има и строги забрани, ето какви са те
x