Вход
София
Времето в София 6 o C

Десерт от тиква, ориз, крем карамел и още екстри

Десерт от тиква, ориз, крем карамел и още екстри

на 13.03.2013
26299
0
Десерт от тиква, ориз, крем карамел и още екстри
Автор: ПИК
13.03.2013
0
26299

Маргарита Димитрова, Червен бряг

Необходими продукти:

около 1 кг изчистена тиква

1 ч.ч. ориз

3 яйца

1 ч.ч. захар

500 мл прясно мляко

2-3 ванилии

1 ч.л. канела

1/ 2 ч.ч. нарязани, изпечени и озахарени орехи

1/ 2 ч.ч. счукан крокан

50 г краве масло

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата на "локумчета" и я задушете или сварете почти до готовност. Сварете ориза и го промийте със студена вода през гевгир. Разбийте сместа за крем карамела - яйцата, захарта, млякото и ванилията. Вземете тава и на дъното є разтопете половината от посоченото количество масло. Върху него наредете тиквените парченца, а между тях разхвърляйте ориза. Поръсете с канелата. Залейте с млечно-яйчената смес и най-отгоре разхвърляйте останалото масло, нарязано на малки кубчета. Сложете тавата с десерта в предварително загрята фурна и печете на 180 градуса около 30- 40 минути. Извадете тиквеното произведение и го оставете да се охлади. Поръсете го с орехите и начукания крокан и го приберете в хладилника, за да изстине напълно и се стегне добре. (Моят сладкиш престоя в хладилника цяла нощ.) Нарежете го на пастички и го консумирайте студен!

Да ви е сладко!

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Сюжетът “Борисов с къща и любовница в Барселона” e:
Общо гласували: 8310
архив

Чиновничка споделя с колежка:
- И знаеш ли какво ми каза шефът?
- Какво?
- Че трябвало да се пребоядисам като блондинка!
- И защо?
- Ами и аз това го попитах, а той ми разправя, че цветът на косата ми да съответствал на мозъка, а какво общо има мозъкът - той е сив?!

 

няма нови новини
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
сега
2695
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК: На границата с Турция - 15 километра опашка от тирове, ето къде са мигрантите (ВИДЕО/СНИМКИ)
x
Перфектният уикенд според зодията
x