Десета столетница навърши един век в Плевен

Региони

Десета столетница навърши един век в Плевен

2891
на 26.01.2021
Десета столетница навърши един век в Плевен
Автор:   ПИК

Богданка Иванова от Плевен днес навърши 100 години, заобиколена от роднини и приятели, а неин гост бе кметът на общината Георг Спартански, съобщиха от общинската администрация.

препоръчано

Столетницата е родена и живее в Плевен, но е работила дълги години като начална учителка в Гиген, а по-късно в Згалево. Изучила е деца от много випуски, повечето от тях успешно са продължили образованието си и са станали висшисти.

Юбилярката е майка на двама сина, има четирима внуци и четири правнуци. Доскоро е излизала сама на разходка, живее скромно, държи думата й да се чува, са казали близките й. На въпрос от плевенския кмет каква е тайната на дълголетието й, тя е отговорила: "По-малко претенции". Хубаво е да се живее много години, стига да има уважение, сговор и да няма гюрултии, е заявила още рожденицата.

свързани новини

За своя юбилей Богданка Иванова е получила торта, а свещичките е духнал най-малкият й правнук. Кметът Спартански й е подарил букет и сума от 500 лева по решение на Общинския съвет.

Освен днешната рожденичка в Община Плевен живеят още девет столетници, шестима от тях са родени през 1920 г., уточниха от общинската администрация. Най-възрастният предстои да навърши 104 години в началото на февруари.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 250
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това