Вход
София
Времето в София 14 o C

Десислава Танева: Търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ

Десислава Танева: Търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ

на 18.01.2020
7815
0
Десислава Танева: Търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ
Автор: ПИК
18.01.2020
0
7815

Да бъде запазена възможността за прилагане на Националната преходна помощ в Регламента за преходните правила на Общата селскостопанска политика. Това предложение за подкрепа отправи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева към колегите си от Гърция, Латвия и Финландия. В рамките на Международното изложение Зелена седмица в Берлин тя проведе срещи с министъра на развитието на селските райони и храните Макис Воридис, министъра на земеделието Каспар Герхардс и с министъра на земеделието и горите Яри Лепа.

Десислава Танева: Трябва ни нова програма за развитие на селските райони

Десислава Танева: Трябва ни нова програма за развитие на селските райони

Екологичните земеделски практики са най-голямото...

на 26.11.2019

"България и Латвия имаме сходни позиции в дебата за бъдещето на ОСП", заяви Десислава Танева на среща с латвийския й колега и посочи, че ръководството на МЗХГ води разговори и със страни-членки, които не прилагат помощта.

"Близо 80 % от поголовието на животни в България се подкрепя чрез преходната помощ. Като 35 % от подкрепата, насочена към важни и уязвими сектори, се осигурява чрез Преходната национална помощ. Без това финансиране няма да може да се осигури социалната устойчивост на земеделските производители в тези области", поясни министър Танева.

Българският министър постави темата за националната преходна помощ и пред колегите си от Гърция и Финландия. ,,В ЕС 10 страни прилагат помощта, като Вашите държави са сред тези, които не я прилагат, но се надяваме да ни окажете подкрепа", заяви още тя.

Десислава Танева посочи, че България ще подготви предложение с искане точката за Националната преходна помощ да бъде включена в дневния ред на Съвета на министрите и обсъден отново. Тя бе категорична, че страната ни, в лицето на МЗХГ, ще се опита да запази тази помощ.

Сподели:
свързани новини
Министър Танева ще участва в земеделски форум Министър Танева ще участва в земеделски форум
Министърът на земеделието, храните и горите Десислава...
на 13.12.2019
Министър Танева от Берлин: Основен акцент са малките и средни стопанства (СНИМКИ) Министър Танева от Берлин: Основен акцент са малките и средни стопанства (СНИМКИ)
Основен акцент в политиката за подкрепа в България...
на 17.01.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15684
архив

Бактериолог казва на жена си: - Имам голяма изненада за рождения ти ден! - О, колко мило! Каква е тя? - Нарекох на твоето име един новооткрит вирус!

няма нови новини
Днес: 209
hot
най-четени новини в момента
сега
4258
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Шефовете на "Софийска вода" представят иновациите за 2020 - ето новите проекти на дружеството за 40 млн. лв. инвестиции (ОБНОВЕНА)
x
ШОК: Изродиха най-намръщеното бебе
x