Детските COVID ваксини пристигнаха в България

Животът днес

Детските COVID ваксини пристигнаха в България

4586
на 20.12.2021
Детските COVID ваксини пристигнаха в България

Последвайте ни в Google News Showcase

18 000 ваксини за деца са вече в „БулБио” и по 12 хиляди за РЗИ Пловдив и РЗИ Велико Търново. Утре ще бъде обявено как ще бъдат разпределени и използвани педиатричните ваксини и в кои пунктове ще бъдат прилагани", съобщи здравният министър проф. Асена Сербезова след церемония в „Майчин дом“.

препоръчано

Ще има списък с пунктове, в които ще могат да се поставят тези ваксини, уточни тя.

Министър Сербезова връчи почетен плакет на проф. д-р Слънчева за всеотдайността ѝ към недоносените деца

„Към момента има тестове за учениците, но се подготвя и ново закупуване, за да не се изпада в ситуция, в която да няма тестове, а учениците да могат да учатс“, уточни министърът.

„Безспорни са научните тези, че тези, които имат поставена бустерна доза ваксина са много по-защитени от Омикрон. Според учените тази защита стига до 70%, каза още Сербезова след проведена среща с медицински експерти, фармацевти и представители на личните лекари“, обясни тя.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 27 юни - за Лъвовете денят е неблагоприятен за печелене на пари, Скорпионите се товарят с непосилни задачи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 27 юни - за Лъвовете денят е неблагоприятен за печелене на пари, Скорпионите се товарят с непосилни задачи
ПИК TV x
СКАНДАЛ В НС! Йордан Цонев предизвика на бой Възраждане - депутатка на Костадинов нарече ДПС мафия (ВИДЕО) СКАНДАЛ В НС! Йордан Цонев предизвика на бой "Възраждане" - депутатка на Костадинов нарече ДПС "мафия" (ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК