Вход
София
Времето в София 13 o C

Джамбазки срази македонците с исторически анализ: Фалшификацията на историята трябва да бъде прекратена!

Джамбазки срази македонците с исторически анализ: Фалшификацията на историята трябва да бъде прекратена!

на 24.06.2019
45960
21
Джамбазки срази македонците с исторически анализ: Фалшификацията на историята трябва да бъде прекратена!
Автор: ПИК
24.06.2019
21
45960

Историческите извори показват истината за историята. Гоце Делчев е роден в България, учил е в българско училище, самоопределял се като българин. Сам е писал, че е българин. Никой не може да се обявява за някого, той може само да се самоопределя. Това заяви в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

"Македония не е Северна, Южна, долна или горна. Само заради историческите обстоятелства не живеем на една територия", категоричен беше той.

"Подкрепихме Северна Македония за членство в НАТО и ЕС. Ние имаме полза от това те да са в Европейския съюз", коментира Джамбазки.

"Пендаровски направи една добра стъпка. Трябва да го поздравим за това", разкри още евродепутатът.

"Фалшификацията на историята трябва да бъде прекратена. Всичко е в ръцете на българското правителство от днес нататък. Ние подкрепяме нашите братя, но не за сметка на българската история", завърши Ангел Джамбазки.

Евродепутатът впоследствие публикува и свой подробен исторически коментар в подкрепа на тезата си. Ето какво написа той: 

Из писмото на Гоце Делчев до Никола Малешевски, родом от Берово, пунктов началник на ВМРО в Дупница:

 „Отцѣпленията и разцѣпленията никакъ да не ни плашатъ. Действително жалко е, но що можемъ да правимъ, когато си сме българи и всички страдаме отъ една обща болѣсть! Ако тая болѣсть не сѫществуваше въ нашитѣ прадѣди, отъ които е наследство и въ насъ нѣмаше да попаднатъ подъ грозния скиптъръ на турскитѣ султани…" .

Съзнателно запазвам стария български правопис, на който Делчев е писал и преподавал. Също така си струва да се видят и дипломите от екзархийското училище в Ново село, където Гоце Делчев е бил преподавател по естествена история, география и геометрия. На децата там са писани оценки и са били изпитвани на български език.

Освен това, Гоце Делчев е бил възпитаник на Солунската българска мъжка гимназия. Гоце е бил и юнкер в Софийското военно училище

Хайде стига глупости. Можем и трябва да поздравим президента Пендаровски за смелостта да признае историческата истина, а именно българският произход и самосъзнание на Гоце Делчев, но не можем да премълчим неистината във втората част на изречението. Твърдението на президента на Македония, че Гоце Делчев се е борил за независима Македония не е просто невярно. То е чисто и просто лъжа. Държавният глава на Р. Македония Стево Пендаровски призна в телевизионно интервю, че Гоце Делчев е самоопределял себе си като българин. Дотук добре. Измъчено и усукано признание. Това е историческата истина, очевидна за всеки, дори бегло познаващ историята, която дълго време беше отричана и фалшифицирана от югоносталгици, болшевики, агенти на Белград  и обикновени негодници в югозападната ни съседка.

Георги (Гоце) Николов Делчев, роден в българско семейство, получил Свето кръщене от Българската екзархия, учил в българско училище, преподавал в българско училище, в качеството му на български учител, учил за български офицер в Българското военно училище, български воевода, воювал за свободата на българите в Македония и Одринско се е самоопределял нееднократно, лично и собственоръчно писмено като българин. Точка по въпроса.

За това мое твърдение има множество исторически извори, а историческите извори са единственото валидно и меродавно доказателство при подобни исторически спорове. Когато говорим за исторически извори, не се ограничаваме само и единствено до българските архиви. Достатъчно е да се прочетат дипломатическите архиви на Обединеното кралство, Германската и Австро-Унгарската империя и Франция от онова време. Ако това не стига – вижте архивите на английските, немските, белгийските, швейцарските и френските вестници. Или пък – Енциклопедия Британика.    

Разбира се, както винаги, когато говорим за политическите процеси в Скопие има и катран в кацата с мед. Не лъжица, а кофа с катранени лъжи. Чрез очевидна спекулация с историческата истина, Пендаровски си позволи да твърди, че безспорно Гоце Делчев се е борил „На 100% за Македонска държава“. Това твърдение е лъжа. Категорична лъжа.

Историческата истина, подкрепена безусловно и еднозначно от историческите извори е следната: Националноосвободителното движение на македонските и тракийските българи започва непосредствено след Освобождението и решенията на Берлинския конгрес. Използва се модела на БРКЦ и ВРО на Васил Левски. 

На 23 октомври 1893 година, в Българската мъжка гимназия в Солун се поставят основите на организираното националноосвободително движение на българите в Македония и Тракия, тогава все още под османска власт. БМОРК, ТМОРО и ВМОРО са имената на тази организация. Достатъчно е да се погледнат и прочетат учредителните документи и устави. Там еднозначно е записано, че това е българска организация, която цели освобождението на българите, останали под турско робство.

В първия устав на Българските македоно – одрински революционни комитети (БМОРК) е ясно записана целта, която си поставят:

„Чл. 1. Целта на БМОРК е придобиване на пълна политическа автономия за Македония и Одринско.

Чл. 2. За постигане на тая цел те са длъжни да събуждат съзнанието на самозащита у българското население в казаните в 1 чл. области (...)“

Берлинският договор в своя чл.23-ти предвижда автономия, автономно административно самоуправление на Македония и Одринско в рамките на Османската империя. Именно автономия, нищо различно. Тази автономия никога не се осъществява, заради съпротивата на Високата порта. Затова в програмните документи на българското националноосвободително движение в Македония и Тракия се залага именно тази цел. Българските учители, основатели на ВМРО, отлично знаят, че за да получат подкрепа и симпатии на Запад, не трябва да поставят за първа цел промяна на клаузите на Берлинския договор, чрез промяна на границите, като поискат директно присъединяване на Македония и Одринско към тогавашното Княжество България.

Затова начертават проста, но ефективна стратегия в следните стъпки, следвайки модела на Съединението на Княжеството и Източна Румелия през 1885. Първа стъпка – прилагане на чл.23-ти от Берлинския договор и постигане на автономия на Македония и Одринско, втора стъпка – повторно Съединение и осъществяването на българския национален идеал. Обединение на всички български земи от българското етническо землище в Мизия, Тракия и Македония в единно и обединено българско Отечество, под скиптъра на българските владетели.

Това е историческата истина, която може да бъде проследена и прочетена в хиляди страници архивни материали, писма, устави и прочее документи от това време. Български и западни. Автономията е просто стъпка към обединението. За никаква независима Македония не е ставало дума никога в този исторически период. Понятието „Независима Македония“ се появява в съвсем друг исторически контекст, писан от Коминтерна в Москва, близо тридесет години след смъртта на Гоце Делчев на 4 май 1903 година над село Баница.

По тази проста причина Гоце Делчев никога не се е борил за никаква независима Македония.

В Скопие са в паника, притиснати от историческите факти. Затова се стремят да подменят фактите. Да замажат историческата истина, че Гоце Делчев се самоопределя като българин с фалшивата теза, че се е бил борил за Независима Македония.

Не можем да продължаваме да се правим, че не виждаме тези злоупотреби, провокации и фалшификации, извършвани от Скопие.  Никакви фалшиви тези, за това че трябва да се правим, че не ги виждаме, взети на въоръжение от малката, но креслива клика псевдо-интелектуалци, интернационалисти и културни марксисти, от кръга около Нов български университет, Отворено общество, Америка за България, БХК и прочее, не могат да бъдат повече търпени. Дадохме необходимата подкрепа за членството на Македония в НАТО. Отворихме вратата на Македония за НАТО, чрез договора за добросъседство. Напълно достатъчно.

Сега вече говорим за бъдещето членство на Македония в Европейския съюз. Това членство минава само и единствено през признаване на историческата истина. А тя е следната. Политическа македонска нация съществува след  2 август 1944 година. На тази дата, банда български болшевики и шумкари, национални предатели се събират в избата на манастира „Прохор Пчински“, използвайки за алиби на събирането големия български християнски празник Илинден и приемат т.нар. декларация за АСНОМ или „Антифашистко събрание за народно освобождение на Македония“. Това се случва под диктата на Коминтерна и Москва. След решението на Коминтерна за създаване и налагане на т.нар. „македонска“ нация през тридесетте години на двадесети век, българската, сръбската и гръцката комунистически партии вземат тази национално-предателска директива „на въоръжение“ и работят за нейното осъществяване.

Преди тази дата, 2 август 1944-та година - Илинден, няма никакво съмнение и не може да има никакъв спор за характера, самосъзнанието и самоопределението на населението в днешната Вардарска Македония. Те са безспорно, еднозначно и категорично български.

Само и единствено при тези условия може да бъде получено българското съгласие за присъединяването на Македония към Европейския съюз.

В заключение. Гоце Делчев, българин по самосъзнание и самоопределение, никога не се е борил за никаква независима Македония. А Македония за нас никога няма да бъде нито северна, нито южна, нито горна, нито долна. Тя е само една и братска, втора българска държава на Балканите.   

Сподели:
Напиши коментар »
(21)
1
За всичко са виновни комунистите и СССР!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Този джендър и шкембе-войводата са едни от виновниците за анти-българския,измислен и пожелателен договор с Македония,целящ да заблуди българската общественост и да изпълни исканията на чуждите им началници.
4
Този джендър и шкембе-войводата са едни от виновниците за анти-българския,измислен и пожелателен договор с Македония,целящ да заблуди българската общественост и да изпълни исканията на чуждите началници.
5
Джамбазлето първо да иде да си отслужи войниклъка,после да сключи християнски брак и чак тогава да ми дава уроци по патриотизъм.
6
ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ЩЯЛ И ТРАКИЯТА ДА ДАДЕ... ДОБРЕ,ЧЕ СТАЛИН МУ Е ДАЛ СИЛЕН ЧАЙ И НИ ГО ВЪРНАХА ОТ СССР ОПАКОВАН.
7
Време е за автономия на Пиринско!!
8
отговор на коментар
да! подобно на Барселона и Каталуния така и Благоевград и Пиринско е редно да получат автономия от БГ....
9
джендър-мендър, ама правилно хортува човека! A вий червените петолъчки само плюете, защото точно вие съсипахте историята, под давлението на Масква! Боклуци с ушанки! Пияндета!
10
ЗА ДА ПРИКОТКАТ МАКЕДОНЦИТЕ НА СВОЯ СТРАНА ГЛУПАВИТЕ МАКЕДОНЦИТЕ ,ТИТО Е ЗАПОЧНАЛ ПРОПАГАНДА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ... ЗАТОВА ИМА МАКЕДОНЦИ КОИТО ИМ Е ВНУШЕНО ЧЕ ПРОСТО БЪЛГАРИТЕ СА ТАТАРИ И СА МНОГО ЛОШИ... А НАШТИ ТЪПИ КОМУНИСТИ ЗАПОЧНАЛИ НОВОГОДИШНИ ПОДАРЪЦИ ДА РАЗДАВАТ И ДА ПОМАГАТ ЗА "ВЕЛИКА СМЕШНА ЮГОСЛАВИЯ"...
11
То не може да четеш само Мурзилка и да знаеш истинската история на майка България, боклуци червени! Вие сте срам за тази територия! Сибир ви зове!
12
Ако можеха да ви видят от някъде старите воеводи и харамий ,щяха да се хванат за пищовите и голямо пуцане щеше да е по долни мъжки коври и доносници и мекере-----а ,които продадоха род и Родина за 28 милиона евро.
13
прослушайте си вашият човек Петар Колев от мк. Четох негови изявления в мк медии срещу признаването на Гоцето за бг. Това не трябвало да става, защото нямало на какво да се опре тн мк-нация. ?!?!
14
Гоце не е бугарин оти не е гей като Джамбаза.
15
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Тази комунистическа циганска отрепка от ВМРО крайно време е да си затвори миризливата уста и да не се прави на историк.Този лъжец както и комунистическите му другари не искат Македония да влезе в НАТО и ЕС. Нали според Каракачанов Македония е България , защото в миналото сме имали обща история? Тогава за какво толкова се дерете какъв е Гоце Делчев? Престанете да си играете с умрелите. По същият начин откраднахте ВМРО от Тодор Александров и Ванче Михайлов и направихте организацията в комунистическа партия, а тези войводи никога не са били комунисти, нито са сътрудничили с комунистическите терористи, както вие унизихте ВМРО като комунистически клон на БСП, ръководен от полуграмотни азиатци от Кремъл.
18
Не се азбра , как реши че се "дереме" че Гоце е българин? Не ние , той сам се е самоопределил като такъв! Историята е една , и ако някой се опитва да я пренаписва, това не българите !
19
Исторически е прав Джамбазина, пита се, защо и какво всъщност подкрепиха други едни дупедавци, първи да признаем новата РМ, а сега да доказваме, че нямат история, род и родина, като във филм за възрастни.
20
Другарите са ги подменили. Така че, ще трябва да им се подаряват книги или копия на документи и посочват библиотеки.
21
Ай са остави костите на Гоцето и скиптъра на българските владетели и ела да се погрижиш за моя скиптър. Ше ти се наложи в брюксел докато седя във фотьойла и пуша, пия бира и гледам цици по телевизора да обслужваш жезала ми с уста. Така е Джамбазче, аз съм поставен освен да кеширам, и да те контролирам за не се исзереш в лицето на сем. Красимир и Росица Слабакови-Каракачанови. Така е по волята на народа, който ме изпрати там с преференциите си – евреи, пушачи и цигани-хомосексуалисти от р-н Северен.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 15893
архив

“Да се изгасят всички културно-информационни приемници от светлинен и друг
тип!”
(Военен)

няма нови новини
Днес: 270
hot
най-четени новини в момента
сега
2334
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Христо Иванов от ДеБъ: България е основана през 9-и век (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
С тези храни жените стареят по-бавно
x